Руското министерство на външните работи обяви петима служители на полското

...
Руското министерство на външните работи обяви петима служители на полското
Коментари Харесай

Русия обяви петима полски дипломати за персона нон грата

Руското министерство на външните работи разгласи петима чиновници на полското посолство в страната за „ личност нон грата ”. Те би трябвало да изоставен Русия до края на деня на 15 май, излиза наяве от оповестеното от Външнополитическото ведомство изказване.
По-рано през днешния ден съветските медии оповестиха, че полският дипломат Кшищоф Краевски е бил извикан на диалог във Външно министерство, където е бил изразен митинг във връзка „ неоснователното оповестяване ” на трима чиновници на съветското посолство в Полша за нежелани под неуместния претекст взаимност със Съединени американски щати по отношение на „ голословните изказвания ” за присъединяване на Москва в хакерски атаки на територията на Съединените щати.
 Израелски медии: Руският флот взел под защита ирански нефтени танкери Израелски медии: Руският флот взел под защита ирански нефтени танкери
Иранските петролни танкери и други кораби с разнообразни товари за Сирия в този момент ще бъдат охранявани от кораби на съветския боен флот, заяви с...
На посланика е декларирано, че „ като ответна мярка против провокационните дейности на Полша по експулсирането на съветски дипломати и изхождайки от правилото на взаимност, Министерството афишира петима чиновници на посолството на Полша в Русия за „ личност нон грата ”.
БГНЕС напомня, че Полша реши по-рано да разгласи трима чиновници на съветското посолство във Варшава за нежелани. Основание за това решение е „ нарушаването на дипломатическия статут на посочените лица и провеждането на действия във щета на Полша ”. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР