Руското министерство на външните работи обяви днес, че вълната от

...
Руското министерство на външните работи обяви днес, че вълната от
Коментари Харесай

Русия обяви, че снощните украински атаки с дронове няма да останат безнаказани

Руското министерство на външните работи разгласи през днешния ден, че вълната от украински набези с дронове на територията на Русия през миналата нощ " няма да останат безнаказани ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Говорителката на ведомството Мария Захарова съобщи на конференция, че дроновете, някои от които са поразили авиобаза в Псков, на 600 километра от Украйна, не биха могли да покрият сходна отдалеченост без информация от западни страни.

През нощта Украйна извърши най-голямата офанзива с дронове на съветска територия, откогато Москва изпрати войски в прилежащата страна преди 18 месеца.

Дронове удариха съветско летище в западната Псковска област, недалече от границата с Естония и Латвия, предизвиквайки голям пожар, оповестиха губернаторът на региона Михаил Ведерников и локални медии. По данни на министерството на защитата в Москва още дронове са били свалени над Орловска, Брянска, Рязанска, Калужка и Московска област.

Губернаторът на Псковска област Михаил Ведерников подреди всички полети до и от летището в град Псков, едноименната столица на региона, през днешния ден да бъдат анулирани, с цел да може денем да бъдат оценени нанесените вреди.

Ударът по летището, за който на първо време бе обявено нощес, минути преди среднощ, е развалил четири транспортни самолета Ил-76, съобщи ТАСС, като се базира на чиновници на службата за изключителни обстановки.

На видеокадри и фотоси, публикувани в обществените мрежи, се виждаше пушек, който се стеле над град Псков, и огромен пожар. Ведерников сподели, че няма жертви и огънят е овладян. Според непотвърдени известия в медиите, както наподобява сред 10 и 20 дрона  са атакували летището.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР