Руското министерство на транспорта съобщи, че е поканило България да

...
Руското министерство на транспорта съобщи, че е поканило България да
Коментари Харесай

Русия предложи на България своята тол система

Руското министерство на превоза заяви, че е поканило България да обмисли опцията за въвеждане на съветската система за събиране на пътни такси от тежкотоварни коли известна като " Платон ".

Това е станало по време на съвещанието на Руско-българската междуправителствена комисия за икономическо, научно и техническо съдействие, провела се в Москва, съобщи ТАСС.

Руската страна е срещнала българските си сътрудници с опита на разполагане на система за сателитна навигация, посредством която се събират такси за използването на автомагистралите от тежкотоварни транспортни средства.

Българската страна е била поканена да изследва опцията за осъществяване на сходен план, като употребява тази технология, се споделя в известието на съветското Министерство на превоза.

" Платон " е държавната система за начисляване на такси на база изминато разстояние от камиони с тегло над 12 тона по съветските пътища. Въведена е на 15 ноември 2015 година и от този момент до момента в пътния фонд са събрани повече от 82 милиарда рубли (над 2.2 милиарда лева). С тези средства към този момент са ремонтирани над 2700 км пътища и над 30 моста, е посочено в известието на съветското транспортно ведомство.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР