Руското министерство на спорта реши да отпусне еднократна субсидия на

...
Руското министерство на спорта реши да отпусне еднократна субсидия на
Коментари Харесай

Министерството на спорта на Русия осигури парите за погасяване на дълга към Световната атлетика

Руското министерство на спорта реши да отпусне еднократна дотация на федерацията по лека атлетика за развиването на спорта, както и за погашение на дълга към Световната атлетика, оповестяват от ведомството. На 12 март Международната федерация по лека атлетика наложи санкция от 5 милиона $ на съветската централа за присъединяване на управлението на организацията, отпред с Дмитри Шляхтин, във подправяне на документи по делото на спортиста Данил Лисенко. Освен това съветската федерация би трябвало да възвърне на интернационалната разноските по делото в размер на 1.31 милиона $.

В края на юли министърът на спорта на Руската федерация Олег Матицин съобщи в писмо до управлението на Световната атлетика, че дългът ще бъде изплатен до 15 август.

" Отчитайки спешната обстановка в съветската атлетика, Министерството на спорта взе невиждано решение да отпусне еднократна дотация на федерацията по лека атлетика за развиването на спорта, в това число за погасяване на дълга към Световната атлетика. Един от целите на Министерството на спорта на Русия е развиването на атлетиката в страната (елитни спортове и всеобщи спортове), подготовката на състезателен запас, отбраната на ползите на съветските спортисти, възобновяване на правото на съветските спортисти да вземат участие в интернационалните надпревари, подновяването на пълноправното участие на съветската федерация в Световната атлетика ", оповестиха от министерството.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР