Руското министерство на отбраната заяви в понеделник, че е подготвило

...
Руското министерство на отбраната заяви в понеделник, че е подготвило
Коментари Харесай

Руските сили се готвят да работят при радиоактивно заразяване

Руското министерство на защитата съобщи в понеделник, че е подготвило силите си за работа в условия на радиоактивно замърсяване , откакто Москва упрекна Украйна, че възнамерява да взриви " мръсна бомба " - нещо, което Киев изрично отхвърли.

След седмици на възходящо напрежение след заканите на президента Владимир Путин да отбрани " териториалната целокупност " на Русия с нуклеарни оръжия, това беше първото съответно изказване от Москва за смяна в положението на подготвеност на нейните сили, отбелязва Ройтерс.

Министърът на защитата Сергей Шойгу сподели на западните министри на защитата в неделя, че Москва счита, че Украйна се готви да взриви такава бомба - устройство, употребяващо стандартни експлозиви, натъпкани с радиоактивен материал , с цел да популяризира замърсяване в необятен регион.

Ръководителят на съветските войски за нуклеарна, биологична и химическа отбрана, генерал-лейтенант Игор Кирилов, сподели на брифинг за медиите в понеделник, че задачата на сходна офанзива ще бъде да се хвърли виновността за полученото радиоактивно замърсяване върху Русия , като я упрекна в детониране на нискокачествено нуклеарно оръжие.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР