Руското министерство на отбраната заяви, че сирийски опълченци са попаднали

...
Руското министерство на отбраната заяви, че сирийски опълченци са попаднали
Коментари Харесай

Москва: Обстрелваните сирийски опълченци не са съгласували действията си с руските военни

Руското министерство на защитата съобщи, че сирийски опълченци са попаднали под обстрел в източната провинция Дейр аз Зур, в това число под въздушни удари на водената от Съединени американски щати коалиция, поради несъгласувани с съветските военни дейности, заяви ТАСС.

По-рано обединението разгласи, че в сряда вечерта и рано в четвъртък е отблъсната офанзива на проправителствени бойци против щаб на подкрепяния от Съединени американски щати кюрдско-арабски алианс Сирийски демократични сили (СДС), като US представител, поискал анонимност, уточни, че били убити над 100 нападатели.

Руските военни обявиха, че 25 сирийски опълченци са били ранени при неочаквания обстрел с минохвъргачки и реактивни системи за залпов огън и последвалите удари от хеликоптери на водената от Съединени американски щати коалиция.

Според Москва това станало, до момента в който поделение на националното опълчение от проправителствените сили правило разузнавателно-издирвателни дейности в направлението на някогашен нефтопреработвателен цех на 17 км югоизточно от Салихия.

Причина за случая станаха несъгласуваните дейности на опълченците с командването на съветската оперативна група, показва от министерството и прибавят, че съветски военни в този регион на провинция Дейр аз Зур не е имало.

Във военното ведомство в Москва декларирали, че случаят за следващ път показва, че същинската цел на противозаконното наличие на сили на Съединени американски щати на територията на Сирия към този момент не е битката с терористичната „ Ислямска страна “, а завладяване и задържане на стопански активи, принадлежащи само на Сирия.

При диалози след произшествието сред военни на Русия и Съединени американски щати американците споделили, че нефтопреработвателният цех се намира под контрола на алианса Съюз на демократичните сили и US военнослужещи.

Руските военни показват още, че през последните няколко дни имало обстрел на постове на сирийски държавни сили в региона на обитаемоте места Мазлум, Табия и Хушам в провинция Дейр аз Зур, а от радиопрехвата било открито, че това правила една от спящите кафези на „ Ислямска страна “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР