Руското министерство на отбраната заяви, че САЩ трябва да унищожат

...
Руското министерство на отбраната заяви, че САЩ трябва да унищожат
Коментари Харесай

Русия поиска от САЩ да унищожат ракетните си установки разположени в Румъния

Руското министерство на защитата съобщи, че Съединени американски щати би трябвало да унищожат ракетните си установки МК-41, ситуирани в Румъния, с цел да съблюдават подписания през 1987 година Договор за очистване на ракетите с дребен и междинен обхват, съобщи Ройтерс.

В изказването се споделя, че Вашингтон би трябвало да унищожи по същата причина и ударните си дронове.

Министерството на защитата заяви, че е повикало американския боен аташе в Москва, с цел да му връчи нота с настояването на Русия.

Русия прекрати присъединяване си в ракетния контракт през уикенда, откакто Съединени американски щати оповестиха, че ще се изтеглят от него след шест месеца, в случай че Русия не престане да го нарушава. Москва отхвърля да нарушава контракта.

"Министерството на защитата на Руската федерация предлага на американската страна в интервала до прекратяването на периода на деяние на Договора за очистване на ракетите с дребен и междинен обхват да вземе нужните ограничения за връщането си към прецизното съблюдаване на контракта, като унищожи разположените на суша универсални пускови установки МК-41, които са създадени за изстрелване на крилати ракети "Томахок ", и ударните безпилотни летателни апарати, попадащи с характерностите си под определението на контракта за крилата ракета с наземно базиране ", съобщи представителят на съветското министерство на защитата военачалник Игор Конашенков, представен от ТАСС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР