Руското министерство на отбраната заяви, че нападенията с 13 безпилотни

...
Руското министерство на отбраната заяви, че нападенията с 13 безпилотни
Коментари Харесай

От Москва: САЩ координират атаки с дронове срещу руски бази

Руското министерство на защитата съобщи, че нападенията с 13 безпилотни самолета, снабдени със самоделни взривни устройства, не са предизвикали жертви или опустошения.
Никоя радикална формация не е поела отговорност, само че военни източници сочат за евентуален провинен "Ахрар аш Шам ", употребила без триумф сходни апарати против сапьорни елементи на сирийската войска.
Такива дронове са използвани всеобщо и от нападателите против базата Хмеймим през нощта на 1 януари - за пръв път по време на съветската акция в страната. Същевременно диверсантите убиха с минометен обстрел двама военни, раниха 10 и повредиха самолети.
Използваните дронове са примитивна направа за еднократна приложимост, само че с "детонатори задгранично произвеждане " и барометрични датчици. А редица механически решения подсказват, че такива устройства имат обхват 50 км и могат да се насочват по сателитни координати от Джи Пи Ес, считат съветски специалисти, представени от Българска телеграфна агенция.
Според командването в Москва ислямистите може да са получили такива технологии единствено от страна с високи софтуерни благоприятни условия, съответно в сателитната навигация.
Руски сапьори и разузнавачи ще проучват употребяваните експлозиви, с цел да разкрият каналите, по които джихадистите получават високи технологии. Според депутати от Държавната дума офанзивата в събота е била подкрепена от западни специфични служби. "Координирани от Съединени американски щати ", прецизира Юрий Швиткин.
Източник от Пентагона декларирал обаче, че става дума за устройства и технологии, които може "лесно да бъдат купени на свободния пазар " и това "буди паника ".
"Атаките с дронове против съветските бази са резултат от активността на опитни американски инструктори, обучавали терористите от "Ислямска страна ", твърди военният специалист Алексей Леонков.
Руските военни би трябвало да се приготвят и за офанзиви с голям брой дронове - тези всеобщи набези ще затруднят противовъздушната защита на базите, счита той. Но "всеки заряд с електронен мозък в дроновете на терористите може да бъде "изгорен " от съветските системи за радиоелектронна битка, уверен е експертът.
"Кой сподели, че войната в Сирия е свършила? " - пита риторично "Комсомолская истина ".
Същевременно военното министерство в Москва акцентира, че с такива технологии терористите могат да нанесат въздушен удар в коя да е страна, в какъв да е град.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР