На живо: Русия казва, че е свалила украински дронове югозападно от Москва

...
Руското министерство на отбраната заяви, че е свалило три украински
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната заяви, че е свалило три украински дрона югозападно от Москва рано в сряда, последното в вълната от въздушни атаки близо до столицата, ден след като руските въздушни удари убиха най-малко трима души във Волинския регион на Западна Украйна и повредиха гражданската инфраструктура в съседната област Лвов. Следете нашия блог на живо за последните актуализации. Всички часове са парижко време (GMT+2).

6:35 сутринта: Русия казва, че е свалила три дрона югозападно от Москва

Руското министерство на отбраната казва, че е свалило три украински дрона югозападно от Москва при последните въздушни атаки близо до столицата.

Украйна започна атаката в 5 сутринта местно време (02:00 GMT), използвайки "три безпилотни летателни апарата срещу обекти в района на Калуга", каза министерството в Telegram.

"Всички БПЛА бяха открити и унищожени своевременно от руската противовъздушна отбрана системи", добави министерството.

Губернаторът на Калуга каза, че дроновете са били свалени в южната част на региона, на няколкостотин километра югозападно от Москва, добавяйки, че няма "последствия за хората и инфраструктурата".

въздушната атака е най-малко петата този месец над района на Калуга, която Русия твърди, че е осуетила.

5:50 сутринта: САЩ искат от Иран да спре да продава дронове на Русия

САЩ настояват Иран да спре продажба на въоръжени дронове на Русия като част от дискусиите за по-широко „неписано споразумение“ между Вашингтон и Техеран, съобщи Financial Times, цитирайки хора, информирани по въпроса.

Администрацията на Байдън е повдигнала въпроса с ирански официални лица на непреки разговори в Катар и Оман тази година, пише вестникът, цитирайки хора, информирани по въпроса.

„Дискусиите се провеждат успоредно с преговорите за сделка за обмен на затворници, която доведе до прехвърлянето на Техеран четирима иранско-американски граждани от затвора в домашен арест. седмица“, допълва британският всекидневник.

2:55 сутринта: Украйна твърди, че руски дронове са заплашили пристанището на Дунав

ВВС на Украйна съобщиха, че голяма група дронове на руската армия е навлязла през нощта в устието на река Дунав и се е насочила към пристанището на река Измаил близо до границата с Румъния.

Губернаторът на Южна Одеска област, Олех Кипер, помоли жителите на област Измаил да се приютят около 1:30 сутринта местно време (22:30 GMT) и отмени предупреждението за въздушна атака един час по-късно.

Украинските дунавски пристанища представляват около една четвърт от износа на зърно, преди Русия да се оттегли от подкрепената от ООН сделка за осигуряване на безопасно преминаване за износ на украинско зърно през Черно море. Оттогава те са се превърнали в основния маршрут за излизане, като зърното се изпраща на шлепове до румънското черноморско пристанище Констанца за изпращане по-нататък.

Руска атака срещу пристанище Измаил доведе до скок на световните цени на храните в началото на август.

Ключови развития от Вторник, 15 август:

Трима души бяха убити във Волин в Западна Украйна след въздушни удари през нощта, каза губернаторът на региона, добавяйки, че ударите са били насочени към индустриална зона в град Луцк.

Атаките дойдоха ден след като президентът Володимир Зеленски обяви, че е посетил украински войски, отвоюващи територия от руските сили по източната фронтова линия на страната.

Също във вторник централната банка на Русия направи голямо увеличение на лихвения процент от 3,5 процента , ход, предназначен за борба с инфлацията и укрепване на рублата, след като валутата на страната достигна най-ниската си стойност от началото на войната с Украйна.

(ФРАНЦИЯ 24 с АФП, АП и Ройтерс)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР