Руското министерство на отбраната вероятно лъже за унищожаването на ракетните

...
Руското министерство на отбраната вероятно лъже за унищожаването на ракетните
Коментари Харесай

HIMARS деморализира руснаците, затова военното министерство лъже за унищожаването им -

Руското министерство на защитата евентуално лъже за унищожаването на ракетните установки HIMARS, защото ударите им деморализират съветските бойци. Това написа Институтът за проучване на войната (ISW), представен от The Insider.

На брифинга на ISW се споделя, че заради ефикасното потребление на американските РСЗО от страна на Украйна съветските военни и публицисти вършат погрешни изказвания за тяхното заличаване. Например на 2 август РИА Новости цитира съветския министър на защитата Сергей Шойгу да споделя, че съветските сили са унищожили шест пускови установки и над 200 ракети HIMARS.

На 1 август Министерството на защитата заяви, че " високоточен удар " в Харков е унищожил две пускови установки на територията на завода " Украински енергийни машини ".

Въпреки това съгласно Андрий Ковалчук, пълководец на оперативното командване на ВСУ " Юг ", Украйна към момента не е изгубила нито един HIMARS.

" Това демонстрира какъв брой добре и бързо се научихме да използваме HIMARS ", акцентира той.

Според неназован финландски чиновник известията от Русия, че унищожава HIMARS, евентуално са " пожелателни ". Пентагонът също опроверга думите на Шойгу.

На 28 юли украинските въоръжени сили нанесоха удар с HIMARS по, който е стратегически значим за Русия. Оттогава съветската военна формация в Херсон е отрязана от главните си елементи и доставки.

" Антоновският мост е получил такива повреди, които на процедура изключват употребата му като товарно оборудване за момента. Той може да се прекоси пешком, само че не и с автомобил ", споделя военният специалист Сергей Грабски пред The Insider.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР