Руското министерство на отбраната съобщи по-рано, че при взрива на

...
Руското министерство на отбраната съобщи по-рано, че при взрива на
Коментари Харесай

Петима От Най-Светлите Умове На Нацията Загинаха В Ужасяващ Инцидент!

Руското министерство на защитата заяви по-рано, че при гърмежа на 8 август на полигона покрай Северодвинск са починали двама души.

" В резултат на произшествието на военния полигон в Архангелска област при тестването на реактивен мотор на течно гориво починаха петима чиновници на държавната корпорация " Росатом ". Още трима наши сътрудници са били тежко ранени и имат изгаряния от друга степен. Към сегашния миг всички ранени са в профилирано здравно заведение, като им се оказва нужната здравна помощ ", се споделя в изказване на " Росатом ".

Инцидентът на военния полигон покрай Северодвинск в Архангелска област стана на 8 август. Руското министерство на защитата в началото заяви за двама починали при случая с мотор с течно гориво, без да дава елементи за каква тъкмо разработка става дума. По-късно районните управляващи обявиха, че шестима души са в болница.

Според източник от министерството на защитата " по стичане на събитията сега на възпламеняването чиновниците на " Росатом " са правили инспекция на изотопните източници на зареждане, създадени за мотора с течно гориво ".

Жителите на региона са почнали да се запасяват с йод заради боязън от радиация.

Руското министерство на защитата твърди, че няма замърсяване на въздуха в региона, а равнището на радиация е останало в границите на нормата. Това е открито, откакто са взети проби от почвата, водата и въздуха.

Според представители на Грийнпийс обаче хората, които живеят в непосредствена непосредственост до полигона, остават в риск.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР