Руското министерство на отбраната съобщи, че САЩ, изглежда, тайно разработват

...
Руското министерство на отбраната съобщи, че САЩ, изглежда, тайно разработват
Коментари Харесай

Русия твърди, че САЩ имат биологична бомба в Грузия

Руското министерство на защитата заяви, че Съединени американски щати, наподобява, скрито създават биологически оръжия в лаборатория в Грузия в нарушаване на интернационалните правила, което съставлява директна опасност за сигурността на Русия, съобщи Асошиейтед прес.

Това невиждано обвиняване бе отправено през днешния ден единствено часове откакто Англия и Холандия упрекнаха съветското военно разузнаване, че стои зад поредност от нови хакерски атаки по света.

В известието на съветското военно министерство се споделя, че въпросната лаборатория в Грузия е част от мрежа от американски лаборатории около границите на Русия и Китай. Изнесената в него информация се опира значително на материали от някогашния грузински министър на държавната сигурност Игор Гиоргадзе. Той твърди, че грузинската лаборатория действа под прикритието на Центъра за публично опазване на здравето на името на някогашния американски сенатор Ричард Лугар, намиращ се в обитаемото място Алексеевка и финансиран от Съединени американски щати.

Миналия месец американски и грузински публични представители отхвърлиха изказванията на Гиоргадзе. Посолството на Съединени американски щати в Грузия през днешния ден резервира безмълвие по въпроса.

На брифинг в министерството на защитата в Москва през днешния ден началникът на войските за радиационна, химическа и биологическа отбрана в състава на съветските въоръжени сили военачалник Игор Кирилов, представен от ТАСС, заяви, че в центъра " Лугар " под форма на лекуване Съединени американски щати евентуално са изпитвали отровен препарат или биологически сътрудник с висока смъртност. До този извод са стигнали съветските специалисти, анализирайки материалите, оповестени от Гиоргадзе. Кирилов обърна внимание на случая с гибелта на пациенти - грузински жители, при тестванията на препарата, назван в документите като " Совалди ". Този препарат бил създаден от американската компания " Гилеад Сайънсиз ", един от главните акционери в която е някогашният министър на защитата на Съединени американски щати Доналд Ръмсфелд.

" Практически едновременната гибел на огромен брой доброволци дава съображение да се допуска, че в центъра " Лугар " под формата на лекуване е била извършена оценка на високотоксичен химически препарат или на биологично вещество, което предизвиква висока смъртност ", сподели генералът, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че макар гибелта на 24 души при тестванията на препарата " Совалди " през декември 2015 година, " клиничните проучвания били продължени в нарушаване на интернационалните правила и срещу желанието на пациентите ", което " довело до гибелта на още 49 души ". " Даже по време на огромни епидемии в инфекциозните лечебни заведения такова количество смъртни случаи не се следи ", акцентира съветският военачалник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР