Руското министерство на отбраната разпространи в четвъртък документи, придобити от

...
Руското министерство на отбраната разпространи в четвъртък документи, придобити от
Коментари Харесай

Global Times: САЩ дължат на света отговор за биолабораториите

Руското министерство на защитата популяризира в четвъртък документи, добити от личния състав на една биолаборатория в Украйна. Документите разкриват проучванията на Съединени американски щати и техните съдружници от НАТО за биологични оръжия в Украйна, в това число проучвания за разпространяването на високо инфекциозния вирус на птичия грип посредством мигриращи птици, както и върху патогени като бактерии и вируси, които могат да се предават от прилепи на хора.

Русия сподели, че документите демонстрират, че огромен брой серумни проби, принадлежащи на славяните, са били трансферирани и че опитите в Украйна са сходни на това, което е правил японският Unit 731 през Втората международна война. Документите бяха качени онлайн от Русия за гратис евакуиране.

Реакцията на Съединени американски щати ненапълно се получи безсмислена. Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки направи осем следващи туита, с цел да осъди Русия за разпространяването на дезинформация, само че предложи да се обръща изключително внимание за положението на биолабораториите на Съединени американски щати в Украйна. Тя съобщи, че „ всички би трябвало да бъдем нащрек тъй като Русия желае да употребява химическо или биологично оръжие в Украйна “. Разбира се, тя не предложи никакви доказателства. Подобно наказание не оказа помощ да се изчистят подозренията на хората по света. Няма по какъв начин това да стане при сходен бледен и абсурден отговор.

Независимо от това, заместник-държавният секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд удостовери по време на чуване, че Украйна има „ установки за биологични проучвания “, когато беше запитана дали в Украйна има биологично оръжие. Тя сподели също, че Съединени американски щати работят с Украйна, с цел да попречат на Русия да получи „ тези проучвателен материали “.

Противоречивите забележки задълбочиха още повече подозренията на света по отношение на дейностите на американската администрация. Съединени американски щати имат ли биолаборатория в Украйна? Защо лабораториите се втурнаха да унищожават материалите незабавно след началото на спора сред Русия и Украйна на 24 февруари? Тези лаборатории занимават ли се с научни проучвания или употребяват за въоръжение резултатите от проучванията?

Каква е връзката сред Пентагона и 336-те биолаборатории на Съединени американски щати по света? Как Съединени американски щати подсигуряват сигурността на тези лаборатории? Защо Съединени американски щати блокират извънредно поредно основаването на механизъм за инспекция по Конвенцията за биологичните оръжия повече от 20 години? За какво се тревожи? Каква тъкмо е връзката сред лабораторията на Форт Детрик и пандемията от COVID-19?

Биологичните военни действия не са тривиални. Разумно и законно е интернационалната общественост да слага под въпрос дейностите на Съединени американски щати в това отношение. Непосредствено след Втората международна война Съединени американски щати похарчиха 250 000 йени (няколко хиляди щатски $ по това време) за придобиване на данни за скандално известния Unit 731, само че в никакъв случай не разгласиха нито данните, нито защо са били употребявани.

За близо 30 години броят на P4 лабораториите на американска земя се е нараснал със 750 % - съпроводено от възходящ риск от приключване на вируси. Поради митингите вътре в страната, Съединени американски щати избраха да основат лаборатории в чужбина.

През годините обаче имаше смъртоносни течове, свързани с американски военни биологични лаборатории в Украйна, Южна Корея, Казахстан и Грузия. Но гневните митинги в тези страни бяха просто съкрушени посредством манипулирането на публичното мнение на Съединени американски щати.

Биологичните оръжия се преглеждат като оръжия за всеобщо заличаване дружно с нуклеарните и химическите оръжия. Всяко съмнение за частна разработка на биологични оръжия би трябвало да бъде неотложно разследвано. Информационното известие на Русия беше доста съответно и би трябвало да притегли вниманието на интернационалната общественост. Истинността на тези материали би трябвало да бъде избрана от многостранен ревизионен екип, управителен от авторитетна интернационална организация, а освен от Съединени американски щати.

Съединени американски щати би трябвало да знаят, че очернянето на другите не може да се употребява за тяхното избелване. Ако в действителност са почтени, както настояват, те би трябвало да се възползват от опцията да разгласява истината и да провеждат многостранни следствия, с цел да потвърдят своята непорочност.

Трябва да се означи, че това беше инцидентно изобретение в спора Русия-Украйна, което няма нищо общо със самия спор. Определянето на основателността на този случай не би трябвало да се свързва с позицията по въпроса Русия-Украйна. Международната общественост, в това число Европа, би трябвало да окаже мощен напън върху Съединени американски щати и да не се повлияе от изказванията на Вашингтон за дезинформация. Съединени американски щати дължат на света отговор по този въпрос.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР