Руското министерство на отбраната разпространи днес видео, показващо заловен в

...
Руското министерство на отбраната разпространи днес видео, показващо заловен в
Коментари Харесай

Руското министерство на отбраната разпространи видео със заловен в Украйна британец

Руското министерство на защитата популяризира през днешния ден видео, показващо хванат в Украйна британец, който е разпитван от неидентифицирани съветски бойци, съобщи Ройтерс.

Мъжът, който споделя, че името му е Андрю Хил и приказва с британски акцент, е показан с превързана лява ръка, нещо като превръзка на главата и кръв по дясната ръка.

" Нямам боен чин, зная единствено, че задграничният легион ми сподели, че мога да оказа помощ ", отговоря британецът, разпитван за военния си чин.

Според съветското министерство на защитата той се е предал на съветските войски в Николаевска област в Югозападна Украйна. Мъжът признал, че е носил оръжие. Британското външно министерство към този момент не е дало отговор на запитванията за коментар по тематиката.

Пленникът споделя на разпитващите го съветски бойци, че е от Плимут в Южна Англия, и че има четири деца и другарка. Той прибавя, че е дошъл по лична самодейност, с цел да помогне на Украйна. Руските войните са конфискували паспорта му, добави британецът.

Когато мъжът пита дали е в сигурност, един от руснаците му дава отговор: " Да, в цялостна сигурност си ". Руските военни споделят, че той ще получи здравна помощ за пострадванията си, които наподобява включват огнестрелна рана.

Русия назовава нашествието, която стартира в Украйна на 24 февруари " специфична военна интервенция " за " демилитаризация " и " денацификация " на страната. Украйна и Западът считат изказванията, че Русия води война против " нацизма " за неоснователни и назовават войната непровокирана експанзия, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР