Руското министерство на отбраната продължава да създава условия за евентуална

...
Руското министерство на отбраната продължава да създава условия за евентуална
Коментари Харесай

ISW: Руски експедиционен корпус сменя Вагнер в чужбина

Руското министерство на защитата продължава да основава условия за възможна подмяна на силите на групата " Вагнер " с частни военни компании , свързани с министерството на защитата.

Източник, обвързван с Вагнер, твърди, че се поставят старания за набиране на чиновници на Вагнер, които да бъдат изпратени на задачи в чужбина като част от ЧВК.

Източникът твърди, че неуточнени съветски управляващи - евентуално имайки поради съветското министерство на защитата - образуват новата ЧВК " Руски експедиционен корпус " в базата на една от модерните бригади Спецназ .

Източникът твърди също, че съветското министерство на защитата управлява ЧВК " Редут " (известен също като ЧВК " Звезда " ), който сега набира личен състав за задачи в Африка, вместо в Украйна.

Източникът допуска, че ЧВК " Редут " може да се пробва да вербува бойци на " Вагнер " за интервенциите на " Редут " в Африка, като се базира на изказване, което командирите на " Вагнер " са създали на 9 август и в което предизвестяват бойците за позвънявания от " второкласни " ЧВК , рекламиращи работа в Африка.

Възможно е съветското МО да се пробва да примами персоналния състав на " Вагнер " от " Вагнер " с нови благоприятни условия за работа в следени от Кремъл частни армии като част от по-широките старания за разтрошаване на " Вагнер ".

На 19 август съветският президент Владимир Путин се срещна с началника на съветския Генерален щаб и главнокомандващ на театъра на военните дейности армейски военачалник Валерий Герасимов и висши офицери в щаба на Южния боен окръг (ЮВО) в Ростов на Дон.

Съобщава се, че това е първото посещаване на Путин в Ростов на Дон, откогато групата " Вагнер " пое контрола над щаба на Южния боен окръг на 23-24 юни.

Путин рядко посещава региони, свързани с войната в Украйна; през април той посети Херсонска и Луганска област, а през март посети Мариупол .

Посещението на Путин в щаба на Южния боен окръг евентуално е обществен жест, че той продължава да е на страната на Герасимов и неговата група командири, макар че тези командири не съумяха да спрат протеста на Вагнер или да реализират военните цели, които Путин им сложи.

Посещението на Путин се случва към два месеца след въстанието и той евентуално се пробва да се показа като контролиращ режима и армията си.
 Владимир Путин посетил военните в Ростов на Дон
Владимир Путин посетил военните в Ростов на Дон

Ростов на Дон бе епицентър на протеста на Пригожин

През деня на 19 август съветските сили нанесоха ракетен удар по центъра на Чернигов, откакто през нощта нанесоха серия от удари с дронове " Шахед " . Руските сили нанесоха удар по спектакъл " Тарас Шевченко " в град Чернигов, при което бяха убити седем души и ранени 117.

Ръководителят на администрацията на Черниговска област Вячеслав Чауш заяви, че съветските сили " евентуално " са изстреляли " балистична ракета " по театъра, а съветски източници настояват, че по време на удара съветските сили са употребявали балистична ракета " Искандер-М ".

Съобщава се, че театърът е бил хазаин на експозиция на дронове, наречена " Сърдити птици " (Angry Birds), която преди този момент се е провеждала в други украински градове.

Организаторът на събитието, Мария Берлинска, съобщи, че уредниците са споделили местоположението на събитието единствено с лица, които са се записали и са били тествани, преди да участват на събитието .

Съобщава се, че събитието е завършило малко след предизвестието за въздушно нахлуване и уредниците са посъветвали хората да се скрият в заслон.

Заместник-министърът на защитата Хана Маляр съобщи, че съветските сили се насочват към обществени събития, с цел да влияят прочувствено на украинците, и означи, че съветските сили и преди са нанасяли удари по обществени събития даже без авансово обществено оповестяване на такива събития.
 Лондон: Русия и Украйна нямат силов запас за нови офанзиви отвън фронта
Лондон: Русия и Украйна нямат силов запас за нови офанзиви отвън фронта

Двете страни са изправени пред сходно предизвикателство

Първоначално доста съветски военни блогъри твърдяха, че съветските сили са се прицелили в постройка на Службата за сигурност на Украйна (СБУ), преди множеството да посочат, че съветските сили са блъснали галерия на дронове .

Украински военни оповестиха, че съветските сили също са направили 17 удара с дронове " Шахед " през нощта на 19 август и че украинските сили са свалили 15 дрона.

По-късно украинският общоприет щаб заяви, че съветските сили са направили и пет ракетни удара.

Руското министерство на защитата съобщи, че съветските сили са унищожили украински склад за муниции в Хмелницка област, а украински районни представители оповестиха, че при съветските набези през нощта по неуточнени цели са ранени осем души .

Администрацията на Житомирска област заяви, че съветски безпилотен арсенал е бил ориентиран към неуточнена инфраструктура в региона и че парчета от сваления дрон са провокирали местен пожар.
 Дронове летят над Украйна и тази нощ
Дронове летят над Украйна и тази нощ

За гърмежи бе обявено от Хмелницка област

Руски източници настояват, че на 19 август украинските сили са нанесли удар с безпилотен аероплан по военновъздушната база " Солци " в Новгородска област и са развалили стратегически аероплан.

Геолокални изображения, оповестени на 19 август, демонстрират пушек, който се издига от авиобазата " Солци ".

Руското министерство на защитата (МО) и други съветски източници настояват, че съветските сили са свалили украински дрон благодарение на леко стрелково оръжие и че пожар е развалил един аероплан .

Руски вътрешен източник твърди, че огънят е развалил най-малко два самолета и че в авиобаза " Солци " се намират неизяснен брой свръхзвукови бомбардировачи Ту-22М3 (отчетно название на НАТО Backfire-C) с отдалечен обхват на деяние.

Източникът също по този начин твърди, че съветските сили са преместили неповредените самолети във военновъздушната база Оленя, Мурманска област.

На 19 август украинските сили не престават контраофанзивни интервенции на най-малко три бранша на фронта и напредват по линията Авдийвка-Донецк и в западната част на Запорожка област. Украинският общоприет щаб заяви, че украинските сили са траяли настъпателните интервенции по направленията Бердянск (гранична зона Донецк - Запоришка област) и Мелитопол (Западна Запорожка област).
 Лондон: Русия и Украйна нямат силов запас за нови офанзиви отвън фронта
Лондон: Русия и Украйна нямат силов запас за нови офанзиви отвън фронта

Двете страни са изправени пред сходно предизвикателство

Говорителят на Източната група сили на Украйна полковник Серхий Череват съобщи, че украинските сили не престават да поддържат самодейността в направление Бахмут .

Геолокационни фрагменти, оповестени на 16 август, демонстрират, че украинските сили неотдавна са постигнали стеснен прогрес източно от Невелске (непосредствено западно от град Донецк).

Допълнителни геолокационни фрагменти, оповестени на 19 август, демонстрират, че украинските сили са напреднали северно от Роботине в западната част на Запорожка област.

На 18 август CBS News заяви, че анонимни американски чиновници са декларирали, че украинските сили напредват по посока на Токмак (основна съветска цитадела в западната част на Запорожка област) и са разчистили съветско минно поле северно от Токмак.

Представителите на Съединени американски щати евентуално имат поради неотдавнашните украински настъпления северно и източно от Роботине (на към 23 km североизточно от Токмак). ISW по-рано оцени, че неотдавнашните украински настъпления наоколо до дребни обитаеми места в граничната зона на Донецка и Запорожка област и в Западна Запорожка област евентуално имат тактическо значение заради структурата на съветските отбранителни линии .

" Ню Йорк таймс ": Жертвите във войната в Украйна са близо 500 000 души

Броят на жертвите се е нараснал, откакто по-рано през годината украинската войска е подхванала контраатака

Тези триумфи могат да разрешат на украинските сили да стартират да работят в по-слабо минирани региони на съветската отбранителна линия, които евентуално са по-благоприятни за по-бързи украински триумфи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР