Руското Министерство на отбраната призна за бомбардирането по погрешка на

...
Руското Министерство на отбраната призна за бомбардирането по погрешка на
Коментари Харесай

Русия бомбардира по погрешка свое село

Руското Министерство на защитата призна за бомбардирането по простъпка на свое село в западната част на страната. То се намира покрай границата с Украйна, съобщи Франс прес, като се базира на известие на ведомството. В известието се споделя, че няма жертви измежду популацията.
Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежска област. То се намира на 150 километра от Украйна. Министерството на защитата на Русия загатва в известието си, разпратено до медиите,  за " случаен гърмеж на арсенал ", превозен със аероплан на военновъздушните сили към 9 ч. локално време. В резултат на това селото е било разтърсено от гърмежи. Не се оповестява за ранени, само че са установени опустошения по седем здания. Техните жители са били евакуирани и подслонени в центрове за краткотрайно настаняване, оповестява в Telegram регионалният шеф на Воронежска област Александър Гусев, представен от Агенция Франс Прес.
Видеоклипове в обществени медии, чиято достоверност не може да бъде доказана, демонстрират хипотетични съществени вреди по няколко къщи в селото. Областният шеф Гусев загатва за " случайно стартиране " на ракетата, без да прецизира за какъв арсенал става дума, добавя ДПА.
По същото време Русия извърши масирани удари с военни дронове, крилати ракети и балистични оръжия по Украйна.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР