Руското министерство на отбраната представи списък на лицата, участвали в

...
Руското министерство на отбраната представи списък на лицата, участвали в
Коментари Харесай

Русия публикува списък с лица, участващи в създаването на биологично оръжие в Украйна

Руското министерство на защитата показа лист на лицата, взели участие в основаването на биологични оръжия в Украйна. За това приказва Игор Кирилов, началникът на силите за радиационна, химическа и биологична защита на въоръжените сили на РФ.

Според него една от основните фигури е Робърт Поуп, член на Службата за понижаване на заканите от защитата на Министерството на защитата на Съединени американски щати и шеф на Кооперативната стратегия за понижаване на заканите.

„ Той е и създател на концепцията за основаване на Централно вместилище на изключително рискови микроорганизми в Киев “, акцентира Кирилов.

Биологични лаборатории бяха открити в Украйна на 7 март по време на специфична интервенция, извършена от Русия. Руските военни откриха 30 лаборатории в страната.

В същото време началникът на радиационната, химическа и биологична отбрана на съветските въоръжени сили Игор Кирилов сподели, че клиент на работата е Службата за понижаване на военната опасност на Министерството на защитата на Съединени американски щати. В осъществяването на планове вземат участие компании, свързани с военното ведомство.

По-късно Министерството на защитата разгласява скица, по която Съединени американски щати управляват биолабораториите. Според Кирилов от 2018 до 2020 година щатите са вложили към 32 милиона $ в плана. Кирилов твърди, че лабораториите са изследвали естествения имунитет на популацията, с цел да разпознават най-опасния патоген за жителите на даден район.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР