Руското министерство на отбраната осъществи изпитания на хиперзвуковата ракета Авангард,

...
Руското министерство на отбраната осъществи изпитания на хиперзвуковата ракета Авангард,
Коментари Харесай

Русия показа новата хиперзвукова ракета Авангард ВИДЕО

Руското министерство на защитата реализира тествания на хиперзвуковата ракета " Авангард ", приключили с цялостен триумф и удостоверили всички нейни тактико-технически характерности. Това съобщи през днешния ден на държавно съвещание съветският президент Владимир Путин, представен от ТАСС.

Путин уточни, че хиперзвуковата система " Авангард " ще постъпи на въоръжение в съветските въоръжени сили още от идната година. " През 2019 година на въоръжение в съветската войска ще постъпи новата междуконтинентална стратегическа система " Авангард ", ще бъде разпрострат подобен полк в състава на Стратегическите ракетни войски ", сподели съветският президент.

Днешното тестване било осъществено от ракетната база в Домбаровски в южната част на планината Урал, съобщи АП. Кремъл съобщи, че ракетата сполучливо поразила задачата си, която се намирала на полигона Кура на полуостров Камчатка (на разстояние от 6000 км).

Според съветското президентство Владимир Путин персонално е следил тестването на " Авангард " от контролната зала на министерството на защитата.

Путин беше загатнал " Авангард " измежду поредност нови нуклеарни оръжия, показани от него през март, за които съобщи, че не могат да бъдат прехващани. По думите му " Авангард " може да излети в атмосферата 20 пъти по-бързо от скоростта на звука. " Движи се към задачата като астероид, като огнено кълбо ", сподели Путин.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР