Руското министерство на отбраната обяви, че днес е предотвратен опит

...
Руското министерство на отбраната обяви, че днес е предотвратен опит
Коментари Харесай

Русия: Предотвратено е проникването на диверсионна група в Белгородска област

Руското министерство на защитата разгласи, че през днешния ден е предотвратен опит за навлизане на диверсанти от Украйна в Белгородска област, съобщи ТАСС.

По-рано денем губернаторът на южния съветски район, който стана цел на обстрели след нашествието в прилежащата страна, заяви, че диверсионно-разузнавателна група (ДВГ) е проникнала в село Нова Таволжанка, покрай град Шебекино, и там се води пердах.

Подразделения от Западния боен окръг и граничната работа на Федералната работа за сигурност засякоха опит на " украински терористи " да обхванат през река в региона на Нова Таволжанка в Белгородска област. По врага бе нанесен артилерийски удар и диверсионно-разузнавателната група се разпръсна и отстъпи, споделиха от съветското министерство на защитата за публицисти.

Това е следващият опит за навлизане на ДВГ в Русия от прилежаща Украйна през последните седмици. Москва упреква за тези акции " украински терористи ". Отговорност за нападенията обаче поеха две съветски партизански групировки - Руският доброволчески корпус и Легион " Свобода за Русия ". Украйна от своя страна отхвърля да е забъркана директно в трансграничните акции, само че споделя, че те са последица от съветската инвазия на нейна територия, отбелязва Ройтерс.

Също през днешния ден губернаторът на Белгодорска област Вячеслав Гладков изрази подготвеност да се срещне с проукраинска група съветски бойци, които оповестиха, че държат в плен двама съветски бойци.

От пресслужбата на районните управляващи в това време оповестиха, че е проведено снабдяването с чиста питейна вода на обитаемоте места в Шебекински регион в Белгородска област, които са подложени на обстрел от украинските въоръжени сили, съобщи още ТАСС.

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!      

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР