Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че готви взривяване на

...
Руското министерство на отбраната обвини Украйна, че готви взривяване на
Коментари Харесай

Русия: Украйна планира да взриви сгради в операция под фалшив флаг

Руското министерство на защитата упрекна Украйна, че готви взривяване на здания в източния украински град Краматорск, след което да упрекна Москва в осъществяване на военни закононарушения, предава

Военното ведомство в Москва не приведе никакви доказателства в поддръжка на изказванията си, изложени и в известие, оповестено през днешния ден в обществените медии. В него се споделя, че хипотетичните офанзиви ще бъдат употребявани от Киев като спомагателен мотив, с цел да упорства пред западните държавни управления да усилят доставките на оръжие за Украйна.

В четвъртък съветска ракета умъртви минимум трима души, когато порази жилищна постройка в Краматорск, заяви украинската полиция. Русия не е коментирала обществено този ракетен удар.

Днес съветското военно ведомство сподели, че Украйна възнамерява да взриви три здания на лечебни заведения – диспансери и болница, и „ да упрекна Русия в хипотетична „ умишлена офанзива “ против цивилен обекти “.

Бомбардирането на лечебни заведения ще бъде показано като следващо „ безчовечие “ на съветските войски, изискващо отговор от международната общественост и ускорение на доставките на ракети с огромен обхват за Киев, (които да бъдат използвани) за удари по съветска територия, показва съветското военно ведомство, написа Българска телеграфна агенция.

За момента Киев не е коментирал тези изказвания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР