Руското министерство на отбраната (МО) обвини Украйна в опит да

...
Руското министерство на отбраната (МО) обвини Украйна в опит да
Коментари Харесай

ISW: Русия преувеличава украинските безпилотни атаки в Черно море

Руското министерство на защитата (МО) упрекна Украйна в опит да нападна два патрулни катера на Черноморския флот с безпилотни полуподводници на 1 август. Първоначално съветското МО съобщи, че Украйна е пуснала три безпилотни катера по „ Сергей Котов “ и „ Василий Биков “. Големи патрулни кораби план 22160 в югозападната част на Черно море, на към 340 км югозападно от Севастопол.

Руското министерство на защитата по-късно посочи, че патрулните кораби ескортират съветски цивилни транспортни кораби на път към пролива Босфор през Черно море и съобщи, че патрулните кораби са разкрили и унищожили и трите полуподводници.

Руските управляващи може да преувеличават изказванията за украински офанзиви, с цел да показват Украйна като безконтролно заплашваща цивилни кораби в Черно море и по този метод основават условия за по-нататъшна ескалация на военноморската активност и консолидиране на контрола в Черно море. Въпреки че няма индикации, че украинските офанзиви против съветски военни цели са заплашвали цивилни плавателни съдове.

Това се споделя в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Снимки, оповестени на 31 юли, демонстрират инсталирането на противоморски бариери с дронове в Севастополския залив – евентуално като част от общите съветски старания за увеличение на военноморските и отбранителните позиции в Черно море.

Украинските сили евентуално са направили различен удар с дрон в Москва в ранните часове на 1 август. Кметът на Москва Сергей Собянин твърди, че съветската противовъздушна защита е свалила няколко дрона, летящи към Москва, а фотоси демонстрират, че един дрон е блъснал 21-ия етаж на бизнес постройка в Москва. Руските медии оповестиха, че задачата на удара е съветското Министерство на икономическото развиване, ситуирано на 21-ия етаж. Руски източници настояват, че преди този момент дронове са блъснали в нощта на 29 против 30 юли. Кадри в обществените медии от 1 август в допълнение демонстрират дрон, който лети над московските покрайнини в региона на Одинцово.

Няколко източника допускат, че дроновете са украинско произвеждане.

Един съветски коментатор упрекна Собянин, че не е съумял да отбрани Москва против сходни продължаващи офанзиви с дронове.

Руските управляващи евентуално ще се стремят да балансират нуждата да потушат вътрешното безпокойствие по отношение на продължаващите офанзиви с дронове надълбоко в съветския гръб с продължаващия отвод на съветския президент Владимир Путин да активизира изцяло съветското общество за войната и съответните последствия.

Руското министерство на защитата продължава да показва началника на съветския общоприет щаб армейски военачалник Валерий Герасимов като ефикасен и зает общ пълководец в Украйна. Руското министерство на защитата разгласява фрагменти на Герасимов на 1 август, за който се оповестява, че инспектира челен команден пункт в западната Запорожка област и получава брифинг за украинските интервенции и съветската защита в региона.

Този кадър е една от първите обществени изяви на Герасимов след протеста на финансиста на „ Вагнер “ Евгений Пригожин от 24 юни и демонстрира, че Министерството на защитата продължава да поддържа ролята на Герасимов като пълководец на театъра на бойните дейности.

Някои съветски източници по-рано твърдяха, че съгласно слуховете заместник-командирът на боевете в Украйна генерал-полковник Михаил Теплински размени Герасимов като общ пълководец в Украйна след протеста на „ Вагнер “, само че ISW не съумя да ревизира тези клюки и допуска, че Герасимов евентуално номинално ще резервира позицията си в съветската войска.

Беларуският президент Александър Лукашенко може да е алармирал за желанието си да употребява групата Вагнер, с цел да сътвори беларуска „ договорна войска “. Лукашенко съобщи на 1 август, че се стреми да резервира групата Вагнер в беларуските въоръжени сили, като употребява опитни бойци на Вагнер за „ по-активно основаване на договорна войска “.

Лукашенко не даде детайлности за организационната конструкция на „ договорната войска “, планувания краен състав или графика на образуването, само че означи, че групата Вагнер сега включва над 30 000 бойци.

Понастоящем Беларус няма „ договорна войска “ или конструкция, наподобяваща „ договорна войска “, което в този подтекст евентуално се отнася до съветския термин „ контрактници “, професионални бойци доброволци, а не наборници. Беларуските военни не разполагат с никакви формирования над равнище бригада и главните бойни единици на Беларус са шест обособени бригади (три механизирани, две въздушнодесантни и една спецназ), формирани най-вече от наборници и някои военнослужещи по контракт.

Съобщава се, че два беларуски хеликоптера са нарушили полското въздушно пространство на 1 август. Полски публични лица оповестиха, че два беларуски хеликоптера са навлезли в полското въздушно пространство на 1 август и че Полша ще усили военното си наличие на полско-беларуската граница в отговор.

Лукашенко също отхвърли изказванията на полското държавно управление като несъразмерна реакция на новините, че групата е разположила детайл от 100 души по-близо до беларуско-полската граница и твърди, че силите на Вагнер са в Гродно и Брест, а не покрай интернационалната граница.

ISW продължава да смята, че силите на „ Вагнер “ в Беларус не съставляват военна опасност за Полша (или Украйна, в този случай), до момента в който и в случай че не бъдат преоборудвани с механизирано съоръжение.

Украинските сили продължиха контранастъпателни интервенции на минимум три бранша на фронта и се оповестява, че са напреднали покрай Бахмут на 1 август. Украински публични лица оповестиха, че украинските сили не престават последователно да напредват покрай Бахмут, а съветски източник твърди, че украинските сили са завладяли неопределена височина южно от Бахмут покрай Клишчиевка.

Украинският заместник-министър на защитата Хана Маляр заяви на 1 август, че през миналата седмица украинските сили са завладяли два квадратни километра територия в посока Бахмут и 12 квадратни километра в Южна Украйна.

Руски източници настояват, че украинските сили са направили несполучливи офанзиви против съветските сили по граничния регион на Донецка и Запорожка област покрай Старомайорске и Урожайне и в западната Запорожка област покрай Роботине.

Министерството на защитата на Обединеното кралство (МО) заяви, че съветската 58-а общоармейска войска (Южен боен окръг) в западната Запорожка област евентуално се бори с тежка отмалялост и че детайлите на 5-та комбинирана войска (Източен боен окръг) евентуално са изправени пред високо равнище на напън за отбрана на региона и усещат, че съветското военно командване би трябвало да ги завърти от фронтовата линия.

Министерството на защитата на Обединеното кралство също заяви, че съветските командири в Южна Украйна значително се борят с дефицит на артилерийски муниции, липса на запаси и провокации с обезпечаването на фланговете на отбраняващите се елементи.

Руските компании, които не са под глобите на Запада, не престават да набират доброволци за войната в Украйна. Руското опозиционно издание Vazhnye Istorii заяви, че несанкционирани съветски компании Rusal, Novatek, PIK и Mospromstroy, които са свързани с съветски олигарси, в това число Олег Дерипаска, Леонид Михелсон, Сергей Гордеев и Михаил Гуцериев, набират съветски доброволци да се бият във войната в Украйна.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР