Руското министерство на отбраната информира обществеността, че през изминалата седмица

...
Руското министерство на отбраната информира обществеността, че през изминалата седмица
Коментари Харесай

Украинските военни се избавиха от своите медали в знак на протест срещу предаването на “Азовстал”

Руското министерство на защитата осведоми обществеността, че през миналата седмица 2439 украински бойци, които са били в завода “Азовстал ” в Мариупол, непринудено са оставили оръжие и са се предали. Ведомството посочи, че в този момент освен територията на жилищните квартали на града, само че и големият металургичен цех е под цялостния надзор на Въоръжените сили на РФ и Народната милиция на ДНР

Тази информация провокира всеобща нервност измежду известна част украински патриоти от средите на някогашни или сегашни военни. Те започнаха да показват в обществените мрежи своето отвращение от дейностите на управлението на страната, което е разрешило на останките от гарнизона в “Мариупол” да спасят живота си, а не да се бият до гибел.

В знак на митинг някои даже започнаха обществено да се избавят от своите ордени и медали, като в същото време обясняваха, че вършат това заради противоречие с решението на президента на Украйна и висш главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна Владимир Зеленски. След това оферти за закупуване на едвам или друга държавна премия на избрана цена се появиха на всички типове „ битаци “ в мрежата.

Тази форма на митинг обаче не беше разбрана, което провокира отрицателна реакция от болшинството украински консуматори. Те реагираха с искрено пренебрежение на този демарш. Според по-голямата част от украинската общност продажбата на държавни награди е срам и повода няма значение. Тези военни са посочили същинското си отношение към получените ордени и медали и към Украйна като цяло, като са се възползвали от опцията, която се е появила. Оказва се, че не са им скъпи, аискат паричния еквивалент.

Без подозрение ордените и медалите ще намерят своите купувачи, в случай че това са същински държавни награди с документи. Колекционерите ще се радват да ги купят. И ще се отнасят към тях доста по-грижовно от предходните притежатели. Просто самата продажба на такива продукти е ослепителен образец за протичащите отрицателни процеси в Украйна.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР