Руското министерство на отбраната е заповядало телата на убитите войници

...
Руското министерство на отбраната е заповядало телата на убитите войници
Коментари Харесай

Украйна вади руска заповед да се унищожават телата на убитите

Руското министерство на защитата е заповядало телата на убитите бойци да бъдат " унищожавани " на място, в случай че няма опция да бъдат евакуирани и заровени в общи гробове (наречени " приятелски могили " ) в Русия или в Беларус, оповестява украинската организация УНИАН.

Автентичността на оповестеното клише на заповед на съветския зам.-министър на защитата Алексей Криворучко не е без значение доказана.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/03/Заподев Криворучко убити 6 март 2022 УНИАН.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 467 " />

Заповедта изисква от 1 март тази година да бъдат конфискувани от всички участници в така наречен " специфична интервенция " в Украйна съветски военни всички документи, потвърждаващи самоличността им (удостоверения, военни билети, жетони).

В най-кратък период да бъдат подхванати ограничения за евакуация на телата на починалите от територията на " специфичната интервенция ", гласи още заповедта.

Да се обезпечи от 1 март т.г. " прикрито транспортиране " (нощно време) на телата на починалите съветски военнослужещи в местата на непрекъснатата им дислокация и погребването им в братска могила, включително и в Беларус, и обозначаването им с номера.

" При невъзможностза осъществяване на евакуация от 1 март 2022 година да се вземат ограничения за тяхното заличаване на място ", написа в заповедта.

В обществените мрежи и западни медии неколкократно се показвах фотоси на камиони с полеви цилиндрични контейнери, които бяха разказани като преносими крематориуми, които следват съветските войски в Украйна.

За такива крематориуми загатна и английският министър на защитата Бен Уолъс в изявление за в. " Скотсмън ".

Според украинските управляващи Русия е изгубила към този момент към 10 000 военнослужещи в офанзивата, която продължава 11-и ден. Руското министерство на защитата заяви предходната седмица публично за 498 жертви до този миг.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР