Руското министерство на образованието е издало методически препоръки към училищата

...
Руското министерство на образованието е издало методически препоръки към училищата
Коментари Харесай

Въвеждат уроци за автомат "Калашников" в руските училища

Руското министерство на образованието е издало методически рекомендации към учебните заведения в цялата страна да вкарат уроци за автомат " Калашников ", като източник на национална горделивост, което да въодушеви децата по-късно да постъпят на работа в съветската войска, съобщи ДПА.

Уроците ще включат " духовно и морално образование " за потребление на това оръжие за отбрана на родината, заяви в изказване министерството.

Инициативата съответствува със 100-годишнината от рождението на основателя на именития автомат Михаил Калашников на 10 ноември. Изобретеният от него през 40-те години на предишния век автомат е едно от най-разпространените оръжия в света.

Руското министерство на образованието акцентира, че всяка година близо четвърт милион души по света умират от патроните на това леко стрелково оръжие, което е повече от убитите при артилерийски обстрел, бомбардировки и ракетни удари.

Един от водачите на съветската съпротива, Дмитрий Гудков, разкритикува самодейността в изказване, като сподели, че духовността на може да бъде смесвана с убийства.

Това, което министерството показва за " наша еднаквост и нематериалност ", е да убиваме колкото се може повече хора ", аргументира се Гудков.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР