Руското министерство на финансите обяви планове да удвои размера на

...
Руското министерство на финансите обяви планове да удвои размера на
Коментари Харесай

Русия ще удвои кредитните облигации за възстановяване на икономиката

Руското министерство на финансите разгласи проекти да удвои размера на федералните кредитни облигации (ОФЗ) - от 2,3 трилиона на 5 трилиона рубли през 2020 година, осведоми vesti.ru. Засега не се възнамерява държавните облигации да бъдат пускани на външните пазари.

" Русия ще може изцяло да покрие потребностите на бюджета, без да прибягва до външни заеми през 2020 година ", сподели по-рано зам.-министърът на финансите Тимур Максимов.

Общата стойност на антикризисните ограничения към този момент надвиши 3,3 трилиона рубли, с които бяха подкрепени 2,5 милиона работни места. И макар че множеството ограничения за поддръжка бяха анулирани още на 1 юли, държавното управление възнамерява да усили разноските на федералния бюджет на страната с 1,8 трилиона рубли през 2020 година, съобщи министър председателят Михаил Мишустин ден по-рано на съвещание на държавното управление.

В този случай разноските ще се усилят с 9% и ще бъдат задоволителни за антикризисния проект, плана за възобновяване, както и за осъществяване на плануваните бюджетни отговорности. Кабинетът подготвя промени в бюджетния кодекс, с цел да включи в бюджетните разноски в националния план за икономическо възобновяване на стойност над 5 трилиона рубли.

Преди пандемията съветският бюджет за 2020 година беше утвърден с доходи от 20,38 трилиона рубли и разноски от 19,5 трилиона рубли. Бюджетният остатък през 2020 година беше плануван на ниво от 876 милиарда рубли. В същото време Брутният вътрешен продукт трябваше да възлиза на 112 863 трилиона рубли, а инфлацията - 3%. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР