Руското министерство на финансите игнорира изискването на САЩ да изплаща

...
Руското министерство на финансите игнорира изискването на САЩ да изплаща
Коментари Харесай

Русия в технически дефолт – иска да плаща дълга си в рубли, а не в долари

Руското министерство на финансите пренебрегва условието на Съединени американски щати да изплаща държавния дълг на Русия в долари и съобщи, че заплащанията ще се реализират в рубли поради отхвърли на американското министерство на финансите да удължи лиценза за неговото обслужване, заяви Каспаров.ru с позоваване на съветската държавна организация ТАСС.

По-рано бе огласена позицията на американските управляващи, че заплащанията в рубли по съветския държавен дълг вместо в евро или долари ще се считат за несъблюдение на отговорностите, т.е. за дефолт.

Министерството на финансите на Съединени американски щати отхвърли за продължи лиценза, допускащ на Русия да прави доларови заплащания по външния си дълг. Лицензът изтече тази заран, което направи техническия дефолт неминуем.

На 18 май министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън съобщи, че ръководеното от нея ведомство най-вероятно няма да продължи лиценза. Тя означи, че в случай че Русия не откри метод да продължи заплащанията, ще допусне механически дефолт, само че това надали ще промени ситуацията й, той като тя " към този момент е отрязана от международния пазар на капитали ".

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР