Руското министерство на енергетиката не вижда проблем с реализацията на

...
Руското министерство на енергетиката не вижда проблем с реализацията на
Коментари Харесай

Русия очаква българското трасе на Турски поток да е готово до юли 2020 г.

Руското министерство на енергетиката не вижда проблем с реализацията на Турски поток, даже има лек прогрес по повод строителството на инфраструктурата в България. Това съобщи пред публицисти в Сочи съветският министър на енергетиката Александър Новак, представен от ТАСС.

" Що се отнася до морския сектор и строителството на инфраструктури на територията на Турция - всичко върви по проект. Лек прогрес има в България, само че през първото полугодие на идната година тази инфраструктура би трябвало да бъде издигната “ " уточни министърът.

По неговите думи сега планът се осъществя в сходство с протокола, който е подписан сред " Газпром “ и министерството на енергетиката на България. " Проектът се осъществя и ние виждам, че конкурс е извършен, реализатор е определен, работата е почнала ", означи още Новак.

Той добави, че няма никакъв напън в границите на реализацията на плана от страна западни страни. " Ние не виждаме подобен напън. Суверенно право на съответните страни е да развиват своята лична инфраструктура “, означи съветският енергиен министър.

Новак заяви още, че е въведен в употреба сектор от газопровода на границата сред Турция и България.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР