Руското контраразузнаване е задържало в американски журналист от московското бюро

...
Руското контраразузнаване е задържало в американски журналист от московското бюро
Коментари Харесай

Американския журналист е арестуван в Русия по подозрение в шпионаж

Руското контраразузнаване е задържало в американски публицист от московското бюро на " Уолстрийт джърнъл " по съмнение в шпионаж, заяви Федералната работа за сигурност на Русия.

Евън Гершкович е бил задържан в Екатеринбург и съгласно известието е събирал по повеля на Съединени американски щати секретни данни за едно от предприятията в съветския военнопромишлен комплекс. Това е станало " при опит да получи секретни сведения ", представляващи държавна загадка.

В малко известие на уеб страницата на " Уолстрийт джърнъл " се споделя, че в изданието са " мощно загрижени за сигурността на господин. Гершкович.

Руски медии показват, че той написа и за протичащото се в Украйна и от към 6 години живее в Москва. Местно издание в Екатеринбург показва, че журналистът е от няколко седмици в града, както и че публикацията, по която е работел в последно време, е за " отношението към частната войска " Вагнер " в обществото ".

На 29 март изданието " Вечерние ведомости " заяви, че съгласно очевидци хора в цивилни облекла са арестували някого в ресторант Bukowski Grill на улица " Карл Либкнехт ". Той бил отведен с вдигнат върху главата му пуловер, с цел да не се вижда лицето.

Ярослав Ширшиков, ПР експерт в града, добавя, че наскоро е обядвал с Гершкович в заведението. По думите му журналистът оставил в редакцията на " Уолстрийт джърнъл " телефон " за всеки случай, в случай че нещо се случи с мен " и нощес той спрял да дава отговор на позвъняванията на сътрудниците си.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР