Руското издателство Просвещение - основният доставчик на учебна литература в

...
Руското издателство Просвещение - основният доставчик на учебна литература в
Коментари Харесай

Обръчите от фирми край Путин печелят дори от ученическите учебници

Руското издателство " Просвещение " - главният снабдител на образователна литература в съветските учебни заведения - е спечелило рекордните 16,5 милиарда рубли през 2022 г. 
 
Компанията е на 92-ро място в рейтинга на Forbes на най-големите компании в Русия по чиста облага. За последните пет години този индикатор на издателството е повишен повече от 3 пъти. 
 
През 2012 година издателство " Просвещение " е било приватизирано от Владимир Узун и Олег Ткач - създатели на изданието " Олма медиа груп ". Но парите за приватизацията са дадени от олигарха и един от най-близките назначени милиардери на Путин - Аркадий Ротенберг, написа The Moscow Times. 
 
Чистата норма на облага на издателството е 56 % - доста повече, в сравнение с индикаторите на други издателства освен на просветителна литература, само че и спрямо най-големите компани в страната. 
 
През предходната година облагата на издателството е достигнала съвсем 30 милиарда рубли, като голяма част от този растеж е с помощта на нарастването на цените на издаваните от тях учебници, в изискванията на цялостна липса на конкуренция на пазара на образователна литература. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР