Руското Бюро за кредитни истории (БКИ) "Еквифакс" е разработило нова

...
Руското Бюро за кредитни истории (БКИ) "Еквифакс" е разработило нова
Коментари Харесай

Руските банки ще оценяват новите заемоискатели по кредитните истории на техните роднини

Руското Бюро за кредитни истории (БКИ) "Еквифакс " е създало нова методология за оценка качеството на кредитополучателите въз основа на разбор на кредитните истории на техни близки, оповестява ТАСС. "Методиката към този момент е основана, внедрена е от нашите анализатори и ИТ експерти и е подготвена за осъществяване на оперативни проби. Тяхната цел е да се даде опция на кредиторите да извършат самостоятелна оценка на отпусканите заеми ", се споделя в известието.

От Еквитакс означават, че употребявайки този модел, бюрото може да прави оценка риска от бъдещо несъблюдение на поетите от кредитополучателите отговорности съгласно кредитната история на околните им хора. В модела се взимат поради данните за поръчителите и за лицата, които ще употребяват пари от обещано финансиране и които клиентът на банките е показал в настояването си за заем. От кредитното бюро означават, че максимален интерес към модела демонстрират тези финансови организации, които работят с нови сегменти от клиенти. „ За някои банки, показали интерес към модела, делът на новите клиенти без кредитна история надвишава 30% “, означават от БКИ.

Разработеният модел, съгласно Еквитакс, е ефикасен за оценка на клиенти, които преди този момент не са употребили банкови заеми или броят им е бил напълно нищожен, което не разрешава на трезорите да одобряват осведомено решение дали да провиснал търсенето финансиране. Моделът дава опция на кредиторите да работят с нови потребителски сегменти, а клиентите могат да бъдат кредитирани с по-ниска ставка, споделиха от БКИ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР