Рускоезичните канали в телеграм гръмнаха с новина за падането на

...
Рускоезичните канали в телеграм гръмнаха с новина за падането на
Коментари Харесай

Неофициално: Изюм падна. Официално: Администрацията в Харков потвърди превземането на Купянск - Свят

Рускоезичните канали в телеграм гръмнаха с вест за рухването на Изюм. „ Изюм се съобщи “, „ Изюм падна “ и „ Изюм беше предаден “ са разновидностите, с които разнообразни групи афишират ситуацята към значимия за изхода на Харковската контранастъпателна интервенция на ВСУ град. Засега липсват публични потвърждения от Киев и Москва, едвам преди час Украйна удостовери публично, че ВСУ са завладяли Купянск.

Военният сътрудник на Русия Евгений Поддубний, който озвучава всички бойни триумфи и пропагандни акции на съветската войска в обезпокоителен до съвсем под паника звук, представен от Газета.ру оповестява, че за Въоръжените сили на Руската федерация ситуацията в боевете край Харков е извънредно тежка. По думите на Поддубний, на който най-малко за това може да се има вяра, подкреплението, изпратено от Москва по Харковското направление е забавило украинците, само че не ги е спряло.

admitted loss of Lyman.
— Gustav Meyrink (@MeyrinkGustav)
За освобождението на основния Купянск заяви съветничката на ръководителя на Харковския регионален съвет Наталя Попова. „ Купянск – това е Украйна. Слава на ВСУ “ – написа Попова и разгласява известната към този момент от часове фотография на украински военнослужещи с националния байрак на фона на административната постройка на Купянск. От Генералния щаб на ВСУ не престават оперативното мълчане и не разясняват нови завоевания на Украйна в Харковска област.

По обяд в събота полският боен специалист Ярослав Волски, който е известен със сдържаните си и по-консервативни прогнози, разгласи, че до часове Изюм ще падне. Руски миниблогъри удостоверяват, че руснаците се изтеглят от Изюм и предвиждат, че украинците ще се придвижат „ надолу по източния бряг от Север и Юг и ще се съберат към Лиман, който скоро ще бъде украински. Подобни данни към този момент има в обществените мрежи, само че не може да бъдат преценени правдиво дали са резултат от действителна фактическа конюнктура или еуфорична агитация. За дейни дейности на съперника (ВСУ) в райно на Красний Лиман предава и Евгений Поддубний.

„ Противникът предстоящо стартира дейни дейности в региона на Красний Лиман и с това киевският режим задушава нашата формация в Изюм със опасност от обграждане. Войната това не са единствено победи. Това са постоянно победи, посредством провали. И ние би трябвало да станем по-добри и по мощни. А идващите дни ще бъдат тежки. И това би трябвало да ни сплоти, а не назад. “ – установи трагично военният вестоносец на Кремъл.

„ Край Изюм на кръстопът, който се разделя на три руснаците са изоставили купища гориво, амуниции и храна. “ – разяснява в Туитър блогър. Коментарите са, че съветската войска е отстъпила съзнателно с цел да минимализира броя на убитите и пленените при силово нахлуване на ВСУ в града.

admitted loss of Lyman.
— Gustav Meyrink (@MeyrinkGustav)
В 2 следобяд по киевско време в събота УНИАН съобщи, че ВСУ са напреднали по няколко посоки на Юг с по от два до няколко десетки километри.

Агенцията цитира говорителката на обединявания координационен пресцентър на Армията Наталя Гуменюк. " Има прогрес на нашите войски по южната линия на фронта в разнообразни браншове от два до няколко десетки километра. Скоро несъмнено ще докладваме за тези обитаеми места, които са щастливи да посрещнат нашите бойци ", сподели тя.

В същото време след спонтанното издигане на украинския байрак в Балаклея, през днешния ден командването на Сухопътните войски на ВСУ е вдигнало знамето на Украйна публично.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР