Руско-украинска война ТелекомуникацииСлед призив за помощ Мъск активира сателитите Starlink

...
Руско-украинска война ТелекомуникацииСлед призив за помощ Мъск активира сателитите Starlink
Коментари Харесай

Тежка трета нощ в Украйна: Руските ракети може да отключат екокатастрофа

Руско-украинска война ТелекомуникацииСлед апел за помощ Мъск задейства спътниците Starlink за УкрайнаПолитикаЗападът се споразумя и отряза Русия от SWIFT
Украйна мина през тежка трета нощ. Руски балистични ракети са блъснали петролен склад на 30 км. от Киев, в Харков е взривен газопровод. Нефтена база в Луганска област също е била ударена от ракети. Властите в Киев сигнализираха за отровен пушек и предизвестяват жителите да затворят прозорците си добре, оповестява BBC.

Пожарът в петролния склад във Василков, който се намира на юг от Киев, не е загасен. Гъсти черни облаци обгръщат небето. Пожарникари не могат да загасят огъня, тъй като се води борба за локалното летище. То е основно за съветската войска и настъплението към украинската столица.

Гражданите са предизвестени да не отварят прозорците си, тъй като токсичният пушек се носи от вятъра, който мени посоката си.

Russian missile strikes in Vasylkiv just south of Kyiv caused an enormous fire at an oil depot. Confirmed by city mayor and central government authorities who are advising people to close their windows because of toxic smoke. pic.twitter.com/dofjtSIenF
— Christopher Miller (@ChristopherJM) February 27, 2022

През нощта е взривен и газопровод в Харков. След детонацията се е образувал облак с формата на гъба, който може да аргументи екологична злополука. Държавната работа за специфични връзки посъветва хората да покрият прозорците си с мокри кърпи и да пият доста течности.

Жителите на Ровенки са евакуирани, след пожар в нефтобаза. Градът се намира в територията на Луганска област. Горят 200 тона дизелово гориво.

На този декор украинската столица към момента удържа гневната офанзива на съветската войска. Международни медии показват, че Русия не е съумяла да обкръжи Киев от всички страни, макар засилената въздушна офанзива.

Нидерландия, Съединени американски щати и Германия изпращат оръжия към страната, с цел да подкрепят украинската войска. Досега Германия отхвърляше да изпраща оръжия поради практиката на немските управляващи да не въоръжават страни в зони на боен спор.

Канцлерът Олаф Шолц съобщи, че съветската инвазия е повратна точка и заплашва открития ред, основан след Втората международна война.

„ Наш дълг е да създадем всичко по силите си, с цел да помогнем на Украйна “, уточни канцлерът.

Немските управляващи ще въоръжат украинската войска с 1000 противотанкови системи и 500 броя ракети „ Стингър “ за противовъздушна защита. Нидерлания праща РПГ-та. Доставките ще бъдат осъществени допустимо най-бързо.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР