Руско-украинска война ПолитикаВойната в Украйна: Как може да се развие

...
Руско-украинска война ПолитикаВойната в Украйна: Как може да се развие
Коментари Харесай

Огънят в два украински града спира временно

Руско-украинска война ПолитикаВойната в Украйна: Как може да се развие и да завърши?ФинансиРусия е напът да загуби правата си в МВФ
Русия и Украйна се договориха за краткотрайно преустановяване на огъня, с цел да разрешат на цивилните да изоставен градовете Мариупол и Волноваха, предават международните медии. Целта е да се приготвят тъй наречените „ филантропични коридори “, за каквито двете страни се договориха на трети март.

В Мариупол и Волноваха се приготвят за отваряне евакуационни филантропични коридори и се образуват колони от тези, които ще бъдат евакуирани. Страните краткотрайно преустановиха огъня в региона на коридорите “, сподели в Twitter Михаил Подоляк, консултант на канцеларията на украинския президент, който взе участие в договарянията с съветски публични лица тази седмица.

Мариупол и Волноваха поеха тежестта на едни от най-интензивните сражения в Украйна през последните дни. Разположението им – в крайния югоизточен ъгъл на Украйна, покрай съветската граница и Крим – ги прави стратегически цели за Москва. Ако попаднат в ръцете ѝ, нейните войски биха могли да обединят силите си с тези в анексирания от Москва Крим.

Мариупол е пристанищен град на Азовско море, който от четвъртък е под блокада. Градовете са в границите на Донецк, един от двата украински района, които държавното управление на съветския президент Владимир Путин призна за самостоятелни тъкмо преди войските му да нахлуят в Украйна.

Отварянето на коридори бе контрактувано при втория кръг от договарянията сред украински и съветски представители. Снощи и от двете страни бе изразена подготвеност диалозите да продължат и тези дни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР