Руско-украинска война КомпанииРуските милиардери срещу Путин: Лукойл“ призова за спиране

...
Руско-украинска война КомпанииРуските милиардери срещу Путин: Лукойл“ призова за спиране
Коментари Харесай

Опит за мост между Русия и Запада: Ердоган ще разговаря с Путин

Руско-украинска война КомпанииРуските милиардери против Путин: „ Лукойл “ прикани за прекъсване на войнатаПолитикаОгънят в два украински града стопира краткотрайно
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще приказва с Владимир Путин по телефона в неделя, с цел да разиска войната на Русия в Украйна. Това разгласи представителят Ибрахим Калън, добавяйки, че Турция е подготвена да помогне за разрешаването на рецесията, предава Reuters.

Турция, която е член на НАТО, споделя морска граница с Украйна и Русия в Черно море и има положителни връзки и с двете. Анкара се опълчи на глобите против Москва, въпреки че назова нашествието неприемлива. След това предложи да бъде хазаин на мирни договаряния, като в същото време прикани за преустановяване на огъня.

Говорейки пред кореспонденти в Истанбул в събота, Калън сподели, че Ердоган ще повтори това предложение на Путин и ще го помоли да „ даде късмет “ на филантропичното преустановяване на огъня, както и да сътвори филантропични коридори, нужни за евакуация на цивилни и доставки на помощ.

Посланието на нашия президент е войната и офанзивите да бъдат спрени неотложно, договарянията да стартират и да се даде късмет на дипломацията “, сподели Калън.

Важно е Русия да има благонадежден сътрудник, с който да приказва, защото Западът „ гори мостове “ с нея, сподели Калън. Той добави, че Анкара няма да изостави връзките нито с Русия, нито с Украйна.

Калън сподели също, че офанзивите против или покрай атомни електроцентрали в Украйна са „ игра с огъня “.

Ден преди този с Путин, Ердоган ще организира диалози и с други водачи, в това число с премиера на Канада Джъстин Трюдо и представители на Европейския съюз.

Турция построи тясно съдействие с Русия в региона на защитата, енергетиката и търговията и разчита в огромна степен на съветски туристи. Но също по този начин продава дронове на Киев, ядосвайки Москва, и се опълчва на съветската политика в Сирия, Либия и анексирането на Крим през 2014 година

Анкара съобщи, че желае да събере външните министри на Украйна и Русия за диалози на конгрес за дипломация идната седмица в Южна Турция. И Киев, и Москва наподобяват отворени към концепцията.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР