Руско-италианските отношения бяха засенчени от шпионски инцидент в Рим. Италианското

...
Руско-италианските отношения бяха засенчени от шпионски инцидент в Рим. Италианското
Коментари Харесай

Руски генерал: Шпионските скандали не трябва да се разгласяват, така ни учеха навремето

Руско-италианските връзки бяха засенчени от шпионски случай в Рим. Италианското контраразузнаване откри контактите на офицер, упълномощен в съветското посолство, и италиански военноморски офицер. В последния стадий на следенето им им е бил записан фактът на предаване на пари на италианеца, хипотетично за тайната информация, предоставена на Русия. Експертите на “Московский комсомолец “ разясниха следващия шпионски скандал, съобщи организация " Фокус ".

Инцидентът беше коментиран уклончиво в Кремъл. Президентският прессекретар Дмитрий Песков съобщи, че не разполага с информация за аргументите и събитията за задържането на съветския офицер, само че се надява позитивният и градивен темперамент на руско-италианските връзки да продължи. Италианските медии оповестяват, че италианецът е получил пет хиляди евро за информация за активността на НАТО. Италианското външно министерство към този момент разгласи, че двама чиновници на съветската дипломатическа задача в Рим би трябвало да изоставен страната.

„ За страдание това не е първият шпионски скандал през 2021 година. Миналата седмица в България двама чиновници на съветското посолство в София бяха оповестени за личност нон грата. Те бяха упрекнати в шпионаж и даже бяха посочени жителите на България, с които се допуска че са контактували оповестените за съветски разузнавачи, “ напомня изданието. Ако обвиняванията на непознати страни в действителност са документирани, тогава контраразузнавателните служби на Италия и България могат да бъдат поздравени. Те са работили професионално и тъкмо и неотложно са повдигнали обвинявания. Такава успеваемост може да липсва на съветските проверяващи, които упрекнаха журналиста Иван Сафронов в шпионаж. Момчето е арестувано в ареста повече от шест месеца и, както той твърди, към момента против него не е показано нищо като доказателство.

„ Да кажем, че обстановката е такава, каквато я е описала италианската страна, а идващите „ Петров и Боширов “ бяха осветени не където би трябвало... По отношение на професионализма. Изпуснато е външното наблюдаване, вербували сме сътрудници и сме се провалили. “ Неслучайно пенсионираният деец от външното разузнаване на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Михаил Любимов похвали италианските специфични служби и назова дейностите на съветските разузнавачи несполучливи. На собствен ред пенсионираният военачалник от ФСБ, заместник-председател на придвижването „ Силна Русия “ Александър Михайлов в изявление за „ МК “ обърна внимание на една специфичност на случилото се в Рим - информацията за „ съветските шпиони “ незабавно попадна в медиите и отиде на междудържавната равнище. „ Когато зародят такива обстановки сред специфичните служби, те постоянно се пробват да не ги излагат в общественото пространство “, сподели генералът. - Това се прави, с цел да не се влошат връзките сред страните. Разузнавателните връзки не би трябвало да се придвижват върху връзките сред страните. Така ни учеха преди време.

Разузнаването го е имало и ще го има. Те са работили, работят и ще работят. В този случай Италия е член на военно-политическия блок на НАТО, който не е другарски надъхан към нас. Неговите учения имат очевидно антируски темперамент, инфраструктурата се доближава до нашите граници. Италия е географски ситуирана на стратегическия фланг на Алианса. Така че няма какво да се изненадвате. Но за всичко това, дублирам, е належащо връзките сред специфичните служби да не засягат междудържавните контакти и да не утежняват интернационалния климат, " съобщи някогашният военачалник.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР