Руският заместник-външен министър Сергей Рябков нарече лъжи и клевети твърденията,

...
Руският заместник-външен министър Сергей Рябков нарече лъжи и клевети твърденията,
Коментари Харесай

Русия: САЩ лъже, че информатор на ЦРУ е докладвал за руска намеса в изборите

Руският заместник-външен министър Сергей Рябков назова неистини и клюки изказванията, че обвиненият за скришен сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ в съветската президентска администрация е предал на Съединени американски щати информация за хипотетичната съветска интервенция в американските президентски избори, съобщи Ройтерс.

Рябков приказва, откакто в щатски медии се появиха известия, доказани за Ройтерс от два източника, че информаторът на Централно разузнавателно управление на САЩ в съветското държавно управление е бил изведен от Русия и трансфериран в Съединени американски щати през 2017 година, заради заплаха да бъде оголен, съобщи Българска телеграфна агенция.

Американски разследващи служби настояват, че Русия се е намесвала в президентските избори в Съединени американски щати през 2016 година за да наклони везните в интерес на Доналд Тръмп, който след това победи на изборите. Москва отхвърля всякаква интервенция.

Телевизия Си Ен Ен цитира публични американски представители, съгласно които информаторът е предал сведения, помогнали да се откри, че съветският президент Владимир Путин е управлявал съветската интервенция в изборите в интерес на Тръмп.

" Няма по какъв начин той (Путин) да е играл някаква роля в така наречен (изборна) интервенция, тъй като просто не е имало такава интервенция ", сподели заместник-външният министър Рябков, представен от съветската организация Интерфакс. " И това, което се случва при тези тълкования, е просто струпване на една неистина върху друга и мултиплициране на клеветите против нас ", означи той.

Кремъл заяви през днешния ден, че не знае дали един от неговите някогашни чиновници е бил осведомител на Централно разузнавателно управление на САЩ, само че добави, че съветските специфични служби работят по случая.

Според съветския ежедневник " Комерсант " служителят може би е бил мъж на име Олег Смоленков. Твърди се, че той е липсващ дружно със брачната половинка си Антонина и трите им деца, до момента в който са били на отмора в Черна гора през 2017 година

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти през днешния ден: " Мога единствено да заявя, че подобен чиновник е имало, че той е бил уволнен и че ние не знаем дали той е бил разузнавач или не. Това е въпрос за разследващите служби и те правят своята работа ".

Според двата източника, удостоверили през вчерашния ден пред Ройтерс извеждането (на информатора от Русия), американски представители са съществено обезпокоени, че чиновниците на Кремъл обществено са посочили името на индивида, за който съгласно тях става дума.

Кремъл сподели, че Смоленков не е бил почитан чиновник и не е имал достъп до президента Владимир Путин. Руската новинарска организация РИА, представена от Ройтерс, заяви, че неин делегат е посетил дом, който съгласно регистрите е благосъстоятелност на мъж, наименуван Олег Смоленков, в градчето Стафорд край Вашингтон. В същия регион съгласно РИА живеели доста някогашни американски военни и чиновници на ФБР. Завесите в къщата били спуснати и нямало никакви признаци на живот вътре, а на позвъняване на вратата не дал отговор никой.

Един от съседите на име Грег Тали споделил, че жителите на къщата говорели с съветски акцент и че те напуснали ненадейно региона, откакто там се появил кореспондент, твърди РИА. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР