Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин заплаши в четвъртък,

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин заплаши в четвъртък,
Коментари Харесай

Русия: Зърнената сделка ще бъде прекратена, ако няма гаранции

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин заплаши в четвъртък, че страната му ще се откаже от Черноморската самодейност за зърно , в случай че нейните претенции за гаранции не бъдат изпълнени до 18 май.

Говорейки пред кореспонденти след срещата по договорката в Истанбул, Вершинин настоя, че Русия към момента е изправена пред " съществени спънки ", когато става въпрос за експорт на селскостопански артикули, защото нужните гаранции се дават единствено на Украйна.

Вершинин акцентира, че Русия се опълчва на концепцията за безсрочно удължение на съглашението .

Все отново той добави, че Москва ще остане в контакт с Турция и Организацията на обединените народи (ООН) по отношение на бъдещето на самодейността.

По-рано турското външно министерство съобщи, че договарянията сред Москва, Киев, Анкара и Организация на обединените нации по договорката за зърното са следени " позитивен и градивен прогрес " по време на срещата на върха, извършена на 10 и 11 май.

На срещите участваха представители на Турция, Русия, Украйна и Организация на обединените нации. Турция разяснява, че всички страни ще продължат техническите диалози в опит да реализират съглашение по договорката за зърно, която би трябвало да изтече на 18 май .

Освен това страните разискаха евакуацията на турски търговски кораби и екипажи, блокирани в украинските пристанища заради войната . " Беше контрактувано, че тази интервенция ще послужи като модел за евакуация на кораби от други страни, блокирани в украинските пристанища " в близко бъдеще.
 Русия подготвена да удължи зърнената договорка? Обновена
Русия подготвена да удължи зърнената договорка?

Засега се ревизират единствено изходящи плавателни съдове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР