Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Вашингтон да

...
Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предупреди Вашингтон да
Коментари Харесай

Русия гневна: САЩ се движат по ръба на пряко участие във войната

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков предизвести Вашингтон да не доставя далекобойни оръжия на Украйна, като означи, че Съединените щати се движат по ръба на директно присъединяване в спора, съобщи Асошиейтед прес, представен от dnes.bg. Рябков подсети и за съветската военна теория, която планува потреблението на нуклеарно оръжие при положение на опасност за съществуването на съветската страна.

" Неведнъж сме предупреждавали Съединените щати за последствията, които може да настъпят, в случай че те не престават да доставят Украйна с оръжия ", съобщи Рябков. " На процедура те се слагат в състояние, близо до това, което може да бъде разказано като участник в спора. " Рябков предизвести, че " доста тънката границата, която дели Съединени американски щати от това да стане участник в спора, не би трябвало да основава заблуда за гневните антируски сили, че всичко ще си остане както досега, в случай че я преминат ".

Говорейки по съветската държавна телевизия, той акцентира, че Русия ще продължи настъплението си в Украйна, до момента в който не реализира задачите си. " Русия е способна да пази изцяло ползите си, и задачите на специфичната военна интервенция ще бъдат изцяло реализирани. "

Доставките на американските реактивни системи за залпов огън HIMARS ускориха ударния капацитет на украинската войска, която ги употребява за поразяване на основни инфраструктурни обекти. Системите, инсталирани на камиони, употребяват ракети, които могат да бъдат точно насочвани и да доближат цели на разстояние до 80 км.

Засега американските управляващи се въздържат да дават на Украйна ракети с по-голям обхват за пусковите установки " Хаймарс ", които могат да доближават цели на разстояние до 300 км и евентуално биха могли да разрешат на украинските военни да поразяват региони, намиращи се надълбоко в съветската територия.

" Предупреждаваме Съединените щати да не подхващат провокативни дейности, като да вземем за пример доставки на оръжия с по-голям обхват, които са по-опустошителни ", съобщи Рябков. " Това е път, който не води до средата, изпълнен с тежки последствия, отговорността за които ще бъде напълно на Вашингтон ", сподели съветският посланик.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР