Руският заместник-министър на отбраната Юнус Бек-Евкуров вероятно е изчезнал, написа

...
Руският заместник-министър на отбраната Юнус Бек-Евкуров вероятно е изчезнал, написа
Коментари Харесай

Руски зам.-министър на отбраната е изчезнал след бунта на Вагнер?

" Руският заместник-министър на защитата Юнус Бек-Евкуров евентуално е липсващ ", написа основаният в Нидерландия вестник The Moscow Times.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11016
" Въпреки че е длъжен, членът на държавното управление не се появи на 3 юли на съвещание на силовото ведомство в Москва ", добави медията, която се базира на данни от английското разузнаване.

" По време на протеста на създателя на частната войска " Вагнер " (23-24 юни) Евкуров бе в щаба на Южния боен окръг в град Ростов на Дон, откъдето се управляват бойните дейности против Украйна. Там той бе сниман по какъв начин беседва с шефа на наемниците, когато последният настояваше за уволнението на военния министър в Москва Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация Валерий Герасимов. Оттогава заместник-министърът не е забелязван.  Вероятно той е задържан поради съмнения, че има нещо общо с протеста на " Вагнер ", уточни още вестникът.



Юнус Бек-Евкуров

Медията означи, че на съвещанието от оня ден не е участвал и Герасимов. " Неговото неявяване задълбочава слуховете, че и този почитан боен е попаднал под ударите на чистката, стартирана от Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През след похода на Пригожин към Москва ", добави изданието.  

Както към този момент екипът на писа, на 28 юни се появиха данни за ареста на главнокомандващия Въздушно-космическите сили на Руската федерация генерал–полковник Сергей Суровикин.

На идващия ден неговата щерка Вероника съобщи, че нейният татко не е бил арестуван.

Противоречивата информация породи спекулации, че военачалник Армагедон, както е именуван Суровикин поради нарежданите от него жестоки въздушни удари, е бил привикан за разпит във Федералната работа за сигурност и освободен.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР