Руският военен самолет ИЛ-20, изчезнал над Средиземно море, е бил

...
Руският военен самолет ИЛ-20, изчезнал над Средиземно море, е бил
Коментари Харесай

Москва: Руският ИЛ-20 е бил свален от сирийската армия заради безотговорните действия на Израел

Руският боен аероплан ИЛ-20, липсващ над Средиземно море, е бил свален от сирийската противовъздушна защита, тъй като зад него са се прикривали израелски изтребители Ф-16. Това съобщи през днешния ден пред публицисти представителят на министерството на защитата на Русия Игор Конашенков, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Прикривайки се зад съветския аероплан, израелските летци са го изложили на огъня на сирийските средства за Противовъздушна отбрана. Затова Ил-20, чиято отразяваща повърхнина е десеторно по-голяма от тази на Ф-16, е бил свален с ракета, изстреляна от комплекс С-200 ", сподели представителят.

Според Конашенков през вчерашния ден вечерта 4 израелски самолета Ф-16 са нанасяли удари с управляеми бомби по сирийски обекти покрай град Латакия и съзнателно са основали обстановка, рискова за корабите и летателните апарати в региона. Хвърляли са бомби близо до мястото, където е плавала френската фрегата " Оверн ", и " в непосредствена непосредственост до захождащия за кацане аероплан Ил-20 на съветските Въздушно-космически сили ", сподели Конашенков.

Израел не предизвести за своята интервенция командването на съветската войскова формация в Сирия. " Те (ударите) бяха оповестени по " горещата линия " по-малко от минута преди началото им, което не даде опция съветският аероплан да бъде изведен в безвредна зона ", сподели Конашенков.

Израелските средства за ръководство на авиацията и летците на Ф-16 съгласно него сигурно са видели съветския аероплан, " тъй като е захождал за кацане от височина 5 км ". " Обаче умишлено са решили да подхващат тази провокация ", съобщи той.

Русия преглежда " провокационните " и " безотговорни " дейности на Израел, довели до гибелта на 15 съветски военнослужещи, като враждебни. " Това безусловно не дава отговор на духа на руско-израелското партньорство " и Москва " си резервира правото на съответни ответни дейности ", добави представителят на министерството.

" Не разясняваме случая ", съобщи пред ТАСС представител на израелското посолство в Русия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР