Руският военен пропагандист Владлен Татарски беше убит от взрив в

...
Руският военен пропагандист Владлен Татарски беше убит от взрив в
Коментари Харесай

Жена взриви руския пропагандист Владлен Татарски в петербургска кръчма


Руският боен пропагандист Владлен Татарски беше погубен от гърмеж в ресторант посред Санкт Петербург нощес, заяви БиБиСи. Блогърът, чието същинско име е Максим Фомин, участваше интензивно във войната против Украйна, в това число с оръжие в ръка. Той бе взривен в заведението „ Стрийт фууд бар №1 “ на ул. „ Университетска крайбрежна “. Пострадаха още 32-ма души, 24 от тях са признати в болница, като 6-има са в тежко положение

В ресторанта се провеждала „ креативна вечер “ на самия Владлен Татарски. На фотографиите от телеграм каналите се вижда, че малко преди гърмежа блогърът-пропагандист седи пред екран с неговата голяма фотография и надпис: Има такава специалност военкор “ (военен сътрудник, б.р.)

Очевидци разказали пред уеб страницата „ Фонтанка “, че гърмежът станал малко откакто госпожица подарила на блогъра статуетка – бюст на самия Татарски с военна каска на главата. ТАСС също удостоверява думите на очевидците.

Една от очевидките твърди, че гостенката се показала като художничка на име Настя. Въпросната „ Настя “ донесла от дрешника огромна кутия и споделила, че вътре има „ нещо позлатено “. Татарски отворил кутията и се пошегувал нещо. Девойката „ Настя “ се отдалечила. След към 3 минути – „ гърмеж, гръм, пламък и всички бягат “, разказват очевидците събитията.

През нощта съветските медии оповестиха, че за гърмежа е обвинена жителката на Санкт Петербург Даря Трепова, само че БиБиСи не може да удостовери данните публично. Отначало организация „ Интерфакс “ разгласи, че Трепова е задържана, само че други източници настояват, че издирването продължава.
Всички ще ги победим, всички ще убием, всички ще ограбим
40-годишният Максим Фомин с псевдоним Владлен Татарски е прочут Z-блогър, чиито видеа в Телеграм и YouTUBE имат над половин милион почитатели. Роден е в разрушената от руснаците Макеевка, Донецка област. Руските медии го назовават „ боен сътрудник “, само че той не е публицист. До началото на експанзията на Кремъл в Донбас през 2014 година Фомин лежал в пандиза за въоръжен грабеж на банка. „ На 21 юли 2014 година аз излежавах присъдата си в Горловка, а армията на Украйна беше до самата ограда. В този ден получих бойното си кръщение “, споделя той в изявление приживе. Окупационните управляващи го освободили от пандиза и го записали в армията на самопровъзгласилата се ЛДНР.

В края на септември предходната година той бе поканен публично в Кремъл на тържественото сключване на контракта за „ присъединение “ (анексиране, бел. на БиБиСи) на четирите украински области към Руската федерация.

От Кремълския замък Татарски записа злокобно видео в поддръжка на анексията: „ Всички ще ги победим, всички ще убием, всеки, който би трябвало, ще ограбим. Всичко ще бъде както ние обичаме. Хайде, Бог да се с вас! “, сподели тогава пропагандистът.



За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР