Руският военен анализатор Антон Лавров отбелязва, че ако съобщенията за

...
Руският военен анализатор Антон Лавров отбелязва, че ако съобщенията за
Коментари Харесай

Терористите от „Ислямска държава“ могат да започнат да използват тактиката на талибаните

Руският боен анализатор Антон Лавров отбелязва, че в случай че известията за цялостното освобождение на остарелия град на Мосул от „ Ислямска страна “ се потвърдят, „ то по-скоро това ще бъде финала на освобождението на целия град “. Според него това е огромна и сериозна победа за иракската войска „ само че „ на нея няма да ѝ се отдаде изцяло да изкорени тази болест “, написа Взгляд.
„ Всички запаси на терористите, в това число и боеприпасите, след толкава дни боеве би трябвало да бъдат изразходвани. „ Ислямска страна “ няма човешки запаси, с цел да оказва дълга опозиция в Мосул “, уверен е Лавров. Експертът подсети, че напоследък терористите от „ Ислямска страна “ са съществено блокирани и са нямало опция за подкрепления. „ Затова и тези, седящи в котела, изразходваха всичко, което им оставаше “, означи той.

Според Лавров след завладяването на Мосул у терористите няма да остават следени обитаеми места, по тази причина и ще има се наложи да преминат в селските региони на Ирак. „ Но да се почисти селската околност е надалеч по-сложно. Те могат да провеждат там свои кафези, както постъпиха и талибаните в Афганистан и да изчакват комфортни моменти за нови офанзиви “, предвижда специалистът.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР