Руският вицепремиер Юрий Борисов изрази вчера в Каракас подкрепата на

...
Руският вицепремиер Юрий Борисов изрази вчера в Каракас подкрепата на
Коментари Харесай

Руски вицепремиер изрази подкрепата на Москва за Николас Мадуро

Руският вицепремиер Юрий Борисов изрази през вчерашния ден в Каракас поддръжката на Москва за венецуелския президент Николас Мадуро, съобщи Ройтерс.

Москва се трансформира в финален кей за социалистическото държавно управление на Венецуела, като съветското държавно управление и съветският петролен колос Роснефт му предоставиха минимум 17 милиарда $ заеми след 2006 година, предава Българска телеграфна агенция.

На фона на това, че десетки западни и латиноамерикански страни преглеждат Мадуро като нелегитимен президент на Венецуела, поддръжката на Русия и Китай се оказва извънредно значима за него.

На среща сред съветските и венецуелските държавни чиновници в Каракас с присъединяване на Борисов венецуелският вицепрезидент Тарек Ел Аисами благодари на Москва за улеснението на доставките на нефт макар американските наказания.

" Руско-венецуелските връзки са в най-хубавия си миг и ние показахме, че посред компликации можем дружно да вървим напред с ефикасна политическа и дипломатическа съгласуваност сред двете държавни управления ", съобщи Ел Аисами.

Борисов акцентира поддръжката на Москва за Мадуро. Нарастващият размер на двустранната търговия е симптом за легитимността на държавното управление на президента Николас Мадуро, посочи съветският вицепремиер.

Венецуелският водач Николас Мадуро и съветският президент Владимир Путин разискаха в резюме задълженията на Каракас към Русия по време на визитата на Мадуро в Москва предишния месец, напомня Ройтерс. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР