Руският вицепремиер Александър Новак обяви днес, че цените на петрола

...
Руският вицепремиер Александър Новак обяви днес, че цените на петрола
Коментари Харесай

Русия плаши с цени от 300 долара за барел петрол

Руският вицепремиер Александър Новак разгласи през днешния ден, че цените на петрола на международните пазари могат да доближат 300 $ за барел, в случай че Западът спре да купува съветски нефт, заяви ТАСС, представена от Ройтерс. По думите му обаче е малко евентуално тава да се случи в близко бъдеще, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Новак към този момент е невероятно Европа да се откаже от съветския газ. " За в бъдеще могат да афишират каквото си желаят, само че да се заместят в този момент съветските нефт и газ просто не е допустимо ", сподели вицепремиерът. " В краен случай ние ще пренасочим доставките към азиатските пазари, които порастват по-бързо от международните. Това са положителни пазари. "

А съгласно генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш тактиката на огромните западни стопанска система за подмяна съветските енергоносители може да ги сложи в дълготрайна взаимозависимост от изкопаемите горива и да загърби заложените климатични цели, предава ТАСС, като цитира изказване на Гутериш пред онлайн конференция на сп. " Економист.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР