Руският Върховен съд потвърди 14-годишна присъда на полски гражданин, обвинен,

...
Руският Върховен съд потвърди 14-годишна присъда на полски гражданин, обвинен,
Коментари Харесай

Руският Върховен съд потвърди 14-годишна присъда на поляк, обвинен в шпионаж

Руският Върховен съд удостовери 14-годишна присъда на полски жител, упрекнат, че е събирал сведения и се е опитал да изнесе елементи от съветска система за противовъздушна защита С-300, съобщи Франс прес.

Мариан Радзайевски бе наказан през юни; след днешното решение на Върховния съд присъдата става дефинитивна, оповестиха съветски организации.

Радзайевски е роден през 1977 година и е управлявал транспортна компания в североизточния полски град Бялисток. Той бе упрекнат, че " се е опитвал да получи секретни съставни елементи от ракетни системи за противовъздушна защита С-300, с цел да ги изнесе след това в Полша ", заяви съветската Федерална работа за сигурност (ФСС).

Според следствието полският жител е бил задържан " на мястото на престъплението, до момента в който се е опитвал да реализира договорка ". Мариан Радзайевски е работил за полска организация, която е измежду главните снабдители на въоръжените сили и на специфичните служби, посочи ФСС.

През последните години в Русия се произнасят от ден на ден присъди за шпионаж. По-голямата част са свързани с Украйна, само че не са необичайност и случаите, засягащи Полша и балтийските страни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР