Руският външен министър заяви в сръбската столица Белград, че Съединените

...
Руският външен министър заяви в сръбската столица Белград, че Съединените
Коментари Харесай

САЩ изместват Русия от енергийните пазари

Руският външен министър съобщи в сръбската столица Белград, че Съединените американски щати се пробват да изместят Русия от европейските пазари на енергоносители, предлагайки собствен полутечен газ, съобщи ТАСС.

"Ние знаем, че забележителна част от антируските настройки в Европа са по самодейност на Вашингтон, а задачата им е опит да се откри американска военно-политическа и икономическа доминация. Това се прави и с опити да се измести Русия от локалните пазари на енергоносители и да се принудят европейците да преминат на по-скъп полутечен газ от Съединени американски щати ", съобщи Лавров.

Министърът напомни, че сходна линия, която бе подкрепена от Европейския съюз, се отрази отрицателно на ползите както на Сърбия, по този начин и на други страни, "когато България под външно въздействие торпилира реализацията на "Южен поток ".

"Надяваме се, че ще бъде извлечена поука от тази обстановка, най-малко в този момент следим доста по-разумен метод към такива значими планове като "Турски поток " и "Северен поток 2 ", сподели съветският посланик при визитата си в Сърбия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР