Руският външен министър ще предаде важно послание от президента Путин,

...
Руският външен министър ще предаде важно послание от президента Путин,
Коментари Харесай

Лавров пристигна във Венецуела за среща с президента Мадуро

Руският външен министър " ще съобщи значимо обръщение " от президента Путин, разгласи самият венецуелски държавен глава
Руският външен министър Сергей Лавров дойде на аудиенция във Венецуела. Това е втората спирка от работната обиколка на министъра в Латинска Америка след Куба, съобщи ТАСС.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова заяви, че Лавров ще организира договаряния с венецуелския си сътрудник Иван Гил, а също по този начин се чака да се срещне с президента на страната Николас Мадуро и с вицепрезидента Делси Родригес.

По думите на говорителката страните възнамеряват да обсъдят настоящото положение и вероятности за развиване на двустранното стратегическо партньорство.

По време на договарянията съветският външен министър ще засегне основни въпроси от интернационалния и районен дневен ред, а също по този начин въпроси на координацията на двете страни в Организация на обединените нации и други интернационалните конгреси.

Както заяви по-рано самият Мадуро, Лавров ще съобщи " значимо обръщение " от съветския президент Владимир Путин, напомня Българска телеграфна агенция. 

След Венецуела съветският първи посланик ще замине за Рио де Жанейро, където ще вземе присъединяване в съвещание на външните министри на Г-20, което ще се състои на следващия ден и в четвъртък.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР