Руският външен министър Сергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат,

...
Руският външен министър Сергей ЛавровСергей Викторович Лавров е руски дипломат,
Коментари Харесай

Руският външен министър пристигна на посещение във Венецуела като израз на подкрепа за Мадуро

Руският външен министър Сергей Лавров  Сергей Лавров Сергей Викторович Лавров е съветски посланик, като от 2004 година е министър на външните работи дойде на посещаване във Венецуела. Визитата му е израз на поддръжка за венецуелския президент Николас Мадуро в миг, когато Вашингтон заплашва да откъсне социалистическия водач от основния му финансов съдружник - Москва, съобщи Асошиейтед прес.

Лавров дойде в Каракас, откакто венецуелският опозиционен водач Хуан Гуайдо направи посещаване във Вашингтон, където представителите на администрацията на Тръмп го увериха, че считат да удвоят напъните си, с цел да принудят Мадуро да сдаде властта.

Мадуро отпразнува "провала на пучистката случка " на Гуайдо

По-рано Вашингтон съобщи, че администрацията на Тръмп скоро ще реши дали да наложи наказания на мощната съветска държавна петролна компания "Роснефт ", която е значим източник на финансиране за Мадуро.

Американският президент Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския още веднъж удостовери поддръжката си за Гуайдо. В речта си "За положението на съюза " го назова "истински и законен " водач, а Мадуро - "тиранин ", а по-късно беседва с него в Овалния кабинет.

Между Русия и Венецуела съществува политически, боен и стопански съюз, чиито основи бяха положени преди доста години от съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През и починалия венецуелски президент Уго Чавес, предшественика на Мадуро. Русия дава на Каракас забележителна помощ, в това число системи за противовъздушна защита, и оказва помощ да бъдат заобиколени американските наказания против венецуелската петролна промишленост, само че твърди, че помощта ѝ е по-малка, в сравнение с настояват американски представители.

Колумбия и Съединени американски щати ускоряват натиска върху Венецуела

Вчера в мексиканската столица Лавров съобщи, че Москва не предлага решение, което би улеснило предаването на властта от Мадуро, както упорства Вашингтон. "Не носим никакво предложение. Уважаваме сътрудниците си ", сподели съветският първи посланик в отговор на въпрос на конференция в Мексико, една от спирките му в обиколката, почнала с аудиенция в Хавана. Москва от дълго време упорства за разговор, каквато е и позицията на държавното управление на Мадуро, а Мексико пази концепцията, че ръководещите в Каракас не могат да бъдат изключвани от каквито и да било диалози.

Лавров съобщи, че има прогрес в диалозите сред държавното управление на Венецуела и "опозиционните сили с патриотични възгледи ", само че добави, че чака разговорът да включи повече сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР