Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви във вторник, че Москва
Коментари Харесай

Лавров: Русия е отворена за среща на Путин с Байдън на предстоящия лидерски форум на Г-20

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи във вторник, че Москва е отворена за договаряния със Запада по отношение на войната в Украйна, само че към момента не е получила съществено предложение за договаряния, съобщи Ройтерс.

В изявление по държавната телевизия Лавров сподели, че Русия няма да откаже среща сред президента Владимир Путин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън на идния лидерски конгрес на страните от Г-20 и ще обмисли предлагането, в случай че получи такова.

Лидерският конгрес на страните от Г-20 ще се организира през ноември 2022 година на индонезийския остров Бали.

“Многократно сме казвали, че в никакъв случай не отхвърляме срещи. Ако има предложение, ще го разгледаме ”, сподели Лавров.

Той означи, че разнообразни чиновници, в това число представителят на Белия дом по националната сигурност Джон Кърби, са споделили, че Съединените щати са отворени за договаряния, само че Русия е отказала.

“Това е неистина ”, сподели Лавров. “Не сме получавали съществени оферти за контакт ”.

Коментирайки опцията Турция да бъде хазаин на договаряния сред Русия и Запада, Лавров сподели, че Москва ще бъде подготвена да изслуша всевъзможни оферти, само че “не може да кажем авансово дали това ще докара до резултати ”.

Той сподели, че турският президент Реджеп Ердоган ще има опция да насочи оферти към съветския президент Владимир Путин, когато и двамата посетят Казахстан тази седмица.

Лавров също по този начин означи, че Москва е “отговорила позитивно ” на предходните апели на Украйна за разговор, само че в никакъв случай не е “молила за договаряния ” с Киев.

Агенция Ройтерс припомня, че днешното изказване на Лавров идва през осмия месец от войната в Украйна и в миг, когато съветската инвазия спря и съветските военни сили претърпяха поредност от тежки провали от украинската войска от началото на септември насам.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР