Руският външен министър Сергей Лавров заяви в четвъртък, че някои

...
Руският външен министър Сергей Лавров заяви в четвъртък, че някои
Коментари Харесай

Според Лавров някои на Запад искат преговори за Украйна

Руският външен министър Сергей Лавров съобщи в четвъртък, че " някои на Запад " допускат, че Москва би трябвало да разиска мира в Украйна , защото Съединените щати и техните съдружници не са съумели да победят съветските сили в Украйна, цитира думите му Ройтерс.

Близо две години след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна Москва управлява към 17,5% от украинската територия и украинската контраатака тази година, които защитаваха фронта с обширни минни полета и рояци от дронове.

Лавров в изявление за държавната осведомителна организация РИА и телевизионния канал " Россия 24 " сподели, че има признаци, че Западът трансформира тактиката и тактиката си във връзка с Украйна .

" Западът в действителност трансформира тактиката си - може би даже мисли за изясняване на тактиката. Защото в случай че " стратегическото проваляне на Русия " е тактика, простете за тавтологията, тогава тази тактика се провали с тропот ", сподели Лавров.
 Путин изпращал сигнали, че е подготвен за преустановяване на огъня
Путин изпращал сигнали, че е подготвен за преустановяване на огъня

Първите знаци били подадени още през есента на 2022 година

" Има някакви подходи, някои шушукания: за какво Вие (Русия) не се срещнете с някой в Европа, който би бил подготвен да приказва, да приказва за Украйна без самата Украйна ", сподели Лавров, който също повтори, че Москва ще реализира всичките си цели в Украйна.

Президентът Владимир Путин неведнъж е заявявал, че. Американски чиновници споделиха, че считат, че той изчаква президентските избори в Съединени американски щати през 2024 година, преди да направи някаква сериозна стъпка към мир.

Украйна споделя, че няма да се успокои, до момента в който до последния съветски боец не бъде изхвърлен от нейната територия, както беше несъмнено през 1991 година, когато Съветският съюз се разпадна. Западът споделя, че няма да принуди Украйна към неблагоприятен за нея мир.

Путин преглежда войната в Украйна като борба за оцеляването на Русия против един нахален Запад, който съгласно него заговорничи да разцепи Русия и да открадне нейните големи естествени запаси.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън сподели, че Западът не се стреми да унищожи Русия, само че желае Киев да победи силите на Москва на украинска територия. Байдън също сподели през 2022 година, че Русия е претърпяла " стратегически неуспех " в Украйна.

Лавров, който е съветски външен министър от 2004 година, сподели също в четвъртък, че огромните западни сили са се срещнали " скрито " преди към 10 дни като част от срещата на Г-7 плюс разрастващите се страни, с цел да обсъдят " формула за мир ", препоръчана от украинския президент Володимир Зеленски.

Лавров сподели, че са се договорили за нова среща през януари и за " мирна среща на върха " през февруари въз основа на мирната формула на Зеленски. Ройтерс не съумя да ревизира без значение изказванията му.

Мирният проект на Зеленски от 10 точки приканва за евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности и възобновяване на държавните граници на Украйна от 1991 година.
 Зеленски зове Европейски Съюз да не дава мотив за удовлетворена усмивка на Путин
Зеленски зове Европейски Съюз да не дава мотив за удовлетворена усмивка на Путин

Украинският водач упорства за започване на договаряния за участие в блока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР